Peste 100 de oameni au venit, duminica dimineata, de la ora 7.30, la Centrul de Transfuzie Sangvina (CTS) Bucuresti, pentru a dona sange pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, dupa ce sambata s-au inregistrat peste 1.000 de donatori la centru si in spitalele din Capitala.

Directorul CTS Bucuresti Doina Gosa a declarat pentru MEDIAFAX ca sambata in Bucuresti au fost aproximativ 1.150 de donatori. La CTS s-a recoltat sange de la 820 de persoane, 716 dintre probe fiind acceptate, la Spitalul Universitar au fost 160 de donatori, la Floreasca - 140, iar la Fundeni - 30.

Duminica dimineata, noilor donatori li s-a oferit cafea si ceai calde de catre firmele din zona. Gosa a mai spus ca si-ar dori ca programul de donare sa se incheie duminica la ora 13.00, dar probabil va trebui prelungit, dupa ce si sambata s-a lucrat continuu 15 ore si jumatate, de la 1.30 la 17.00. Ea a facut un apel ca oamenii sa vina si in urmatoarele zile, pentru ca a fi nevoie de sange in continuare in urmatoarea perioada.

Un numar de 146 de persoane sunt internate in 12 spitale din Capitala, dupa incendiul izbucnit vineri seara in clubul Colectiv, in urma caruia 27 de tineri si-au pierdut viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.