Prioritatea anchetatorilor in acest moment, in cazul incendiului din clubul bucurestean Colectiv, soldat cu 27 de morti si 146 de raniti, este identificarea victimelor, urmand ca apoi sa fie audiati ranitii care pot vorbi cu anchetatorii.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX ca la Institutul National de Medicina Legala vor ajunge ofiteri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedati, in timp ce alti politisti vor incerca sa vorbeasca cu victimele care pot relata ce s-a intamplat in club dupa terminarea concertului.

Totodata, urmeaza ca politistii si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa ii audieze si pe organiatorii spectacolului, precum si pe patronii locatiei in care a avut spectacolul.

Ultimul bilant al incendiului de vineri seara din Club Colectiv, din Capitaa, arata 27 de persoane decedate si alte 146 de persoane internate in acest moment la spitalele din Capitala, a anuntat, sambata dimineata, secretarul de stat Raed Arafat, precizand ca 17 dintre decedati nu au fost identificati.

Secretarul de stat tn Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anuntat, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care a avut loc la Guvern la ora 7.00, ca la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numarul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit inainte de a fi aduse la unitati meedicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.

Arafat a precizat ca 17 din cele 26 de persoane decedate in afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificati 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca sambata, la ora 12.30, va avea loc o sedinta de Guvern, iar Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune declararea a trei zile de doliu national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.