Elena Udrea a revenit la DNA, vineri, pentru a da declaratii in noul dosar in care este acuzata de fapte de coruptie si a aratat ca nu a speriat-o niciodata gandul ca ar putea sa fie dusa in Arestul Capitalei, precizand ca, din ce a aflat, i-ar fi pregatit o camera acolo.

Deputatul Elena Udrea a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a venit pregatita sa dea o declaratie, dar tine sa mentioneze ca nu considera normala respingerea cererii ei de recuzare a procurorului care instrumenteaza dosarul sau, decizie care a fost data tot de un procuror DNA.

Udrea a mai aratat ca toti procurorii din DNA analizeaza cererile ei, intre care si recuzarea, "in considerarea sefei institutiei". "Deci n-am nicio sansa, deci dau declaratie in fata procurorului", a adaugat Udrea.

Intrebata cum comenteaza faptul ca Alina Gorghiu a putut intra pe o usa laterala la DNA, atunci cand a fost audiata, in calitate de martor, intr-un dosar, Udrea a spus ca exista o discriminare din acest punct de vedere, unii fiind "executati public, scosi prin fata, cu catuse".

"Stiu de la dumneavoastra, din presa, dumneavoastra ati scris la acea vreme, si cei care au avut curaj sa scrie au aratat ca Gorghiu a intrat pe usa laterala, nu pe aici, pe unde filmati dumneavoastra, cu catusele, pe cei care trebuie filmati cu catuse. Exista o discriminare, unii sunt executati public, scosi prin fata aici, cu catuse, filmati. Daca dati pe internet imagini cu Elena Udrea, cele mai multe poze sunt cu mine cu catuse. Odata ce te-a filmat si te-a dat presa incontinuu, sute de zile, la televizor, cu catuse la maini, cel putin in fata opiniei publice, dar si in fata magistratilor, nu mai poti sa ai o sansa sa-si dovedesti nevinovatia, pentru ca te judeca automat dupa imaginile pe care le-au vazut. Deci, oamenii oricum te condamna, te judeca, iar judecatorii sunt si ei tot oameni si sunt influentati de dezbaterile publice", a mai declarat Udrea.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Intrebata daca se teme ca ar putea reveni pentru o noapte in Arestul Politiei Capitalei, Udrea a spus: "Dar m-a speriat vreodata gandul? Inteleg ca imi pregatisera si o camera la arest. A fost la fel si data trecuta, atunci cand am ajuns in camera, colegele de camera mi-au spus ca de o saptamana se lucra la camera respectiva. Deci, toata lumea stia ca voi fi arestata, numai eu credeam ca mai am o sansa sa ma opun unei arestari care era deja demult decisa".

Elena Udrea a mai spus, intrebata in legatura cu faptul ca Bogdan Buzaianu ar fi luat masa cu procurori DNA si DIICOT, pe Coasta de Azur, ca informatiile pe care le are provin din spusele "unui apropiat al lui Buzaianu".

"Cineva din anturaj, foarte apropiat al domnului Buzaianu, a povestit - si cu siguranta lucrurile astea se vor putea demonstra - ca la masa domnului Buzaianu, pe Coasta de Azur, cu ani in urma, veneau si isi petreceau vacantele, si stateau, deci, cu dansul la masa procurori din Romania ... Vom vedea, pe masura ce lucrurile vor evolua", a precizat Udrea.

Citeste si:
Gorghiu: Oferta politica e dominata de barbati
Gorghiu: Oferta politica e...

Cererea Elenei Udrea de recuzare a procurorului care instrumenteaza noul sau dosar a fost respinsa, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale revenint, vineri dupa-amiaza, la DNA pentru a da declaratii in cazul acuzatiilor de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.