Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, cu privire la scandalul legat de votul Camerei Deputatilor in cazul Elenei Udrea, ca, probabil, deputatii au facut o greseala cand au votat, afirmand ca aspectul este unul secundar, importanta fiind incuviintarea urmaririi penale.

"Am auzit ca a fost un scandal legat de numararea voturilor. Haideti sa plecam de la prezumtia de nevinovatie, probabil sunt deputati care au facut o greseala in modul in care au votat, pentru ca exista cele trei optiuni - vot «pentru», «impotriva» si abtinere, iar abtinerea se realizeaza prin punerea ambelor bile intr-o singura urna", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

El a explicat ca, in cazul in care deputatii au pus doua voturi, patru bile, in aceeasi urna, "sigur ca tot votul este dat peste cap".

Presedintele Senatului a precizat insa ca "lucrul acesta este secundar", afirmand ca ceea ce este important este ca deputatii au incuviintat urmarirea penala ceruta de procurori in cazul deputatului Elena Udrea. Tariceanu a apreciat ca, desi intodeauna sunt discutii legate de solicitarile de arestare, "retinerea si arestarea trebuie facuta in cazuri bine justificate".

Presedintele Senatului a tinut sa sublinieze ca decizia luata de Camera Deputatilor in cazul Elenei Udrea este dreptul suveran al Parlamentului, care, insa, nu impidica continuarea actului de justitie. Intrebat cum priveste procedura de a vota in acelasi timp si pentru retinere si pentru arestate, Tariceanu a refuzat sa comenteze, afirmand ca nu cunoaste in detaliu aspectele care au fost supuse dezbaterii Camerei si nici nu vrea ca Senatul sa intervina.

"Este dreptul suveran al Camerei sa decida in aceste chestiuni", a conchis Tariceanu.

Elena Udrea va putea fi retinuta, in conditiile in care rezultatul final al votului Camerei Deputatilor privind cererea de retinere a fost de 123 de voturi pentru si 119 impotriva, in timp ce solicitarea de arestare a fost respinsa.

In cazul solicitarii DNA de arestare a deputatului Elena Udrea si-au exprimat optiunea 220 de deputati, din care 115 voturi "pentru" arestarea preventiva si 105 "impotriva". Pentru incuviintarea solicitarii erau necesare 122 de voturi.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Comisia de numarare a voturilor a anuntat cu intarziere rezultatele, miercuri seara, in conditiile in care s-a votat simultan pentru cele doua cereri de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive a Elenei Udrea. Votul a fost secret cu bile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.