Angajatul de la Directia Urbanism din Primaria Sectorului 3, in biroul caruia au fost facute perchezitii, a fost retinut pentru luare de mita, trafic de influenta si proxenetism, urmand sa dus joi, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti l-au retinut miercuri pe Horia Vlad Damian, expert la Directia Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Sectorului 3, dupa ce l-au audiat in urma perchezitiilor facute in biroul acestuia si la locuinta sa.

Un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti va lua joi in discutie cererea procurorilor, urmand sa stabileasca daca expertul de la Primaria Sectorului 3 va fi arestat preventiv, plasat in arest la domiciliu sau cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si proxenetism, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Parchetului Capitalei, in cursul anului 2014, Horia Vlad Damian a pretins si a primit un autoturism de la o persoana (martor denuntator in cauza) care voia eliberarea unei autorizatii de construire pentru un imobil.

Ulterior, in 30 si 31 august 2015, Horia Vlad Damian i-a cerut aceleiasi persoane bani sau alte foloase, in schimbul interventiei la functionari publici din Politia Locala Sector 3 - Biroul Disciplina in Constructii, pentru a nu fi sanctionata contraventional sau a-i fi redus cuantumul amenzii pe care trebuia sa o primeasca pentru nerespectarea prevederilor legale in ce priveste constructia imobilului. In timpul cercetarilor, procurorii au mai constatat ca, in perioada august-octombrie, Horia Vlad Damian a pus doua tinere sa se prostitueze, obtinand astfel diverse sume de bani. Tinerele intretineau relatii sexuale cu clienti intr-un imobil pus la dispozitie de catre angajatul Primariei Sectorului 3.

Procurorii au pus sechestru asigurator, in vederea confiscarii, pe mai multe bunuri care fac obiectul infractiunilor.

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Cercetarile sunt continuate de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie. Procurorii au fost sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii. Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au facut miercuri perchezitii in biroul expertului de la Directia Urbanism din Primaria Sectorului 3.

Anuntul privind perchezitia de la Primaria Sectorului 3 a fost facut de primarul Robert Negoita, pe pagina sa de Facebook, insa edilul a spus ca actiunea este a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Contactati de MEDIAFAX, oficial ai DNA au spus ca procurori anticoruptie nu fac perchezitii la Primaria Sectorului 3, asa cum a anuntat Robert Negoita.

Ulterior, Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat perchezitia, dar a aratat ca este facuta de ofiterii institutiei, intr-un dosar al Parchetului Capitalei.

Citeste si:
Resturile unei rachete au căzut în R. Moldova, aproape de granița...
Resturile unei rachete au...

"In aceasta dimineata, la sediul Primariei Sectorului 3, mai exact in cadrul Directiei de Urbanism, are loc o perchezitie efectuata de catre Directia Nationala Anticoruptie. Este vizata activitatea desfasurata de unul dintre angajatii acestei directii", a scris primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in mesajul postat pe Facebook.

El a aratat ca Primaria Sectorului 3 pune la dispozitie toate documentele solicitate, "sprijina eforturile DNA in desfasurarea anchetei si isi reafirma angajamentul in clarificarea oricarei suspiciuni de coruptie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.