Drumul judetean care face legatura intre Cota 1000 din Masivul Bucegi si Platoul Bucegi va fi monitorizat video, Consiliului Judetean Dambovita alocand bani in acest sens, dupa ce in zona au fost vazute camioane care transporta lemn si distrug lucrarile facute pana in prezent.

Consiliul Judetean (CJ) Dambovita va aloca bani pentru achizitionarea unui sistem de monitorizare video a drumului judetean 713, care face legatura intre Cota 1000 din Masivul Bucegi si Platoul Bucegi, a anuntat, miercuri, presedintele CJ, Adrian Tutuianu.

Potrivit acestuia, decizia de a monitoriza acest tronson a fost luata dupa ce in zona au fost vazute, in ultima saptamana, mai multe camioane ale unor firme care exploateaza lemn si care nu au dreptul sa intre pe acel drum judetean, in conditiile in care tronsonul se afla in lucru si nu este deschis circulatiei publice.

”Am constatat ca operatori privati care exploateaza lemn din zona montana vin cu camioane de mare tonaj, trec pe acel drum care este inchis circulatiei publice si, practic, isi bat joc de tot ceea ce am muncit noi in ultimii cinci ani” a spus Adrian Tutuianu.

El a explicat ca in ultimii ani DJ 173 si DJ 714, drumuri situate in zona turistica din Masivul Bucegi, au beneficiat de investitii in valoare totala de aproximativ 50 de milioane de lei, sumele fiind asigurate din fonduri guvernamentale si din fonduri alocate de Consiliul Judetean Dambovita si Consiliul Judetean Prahova, scrie MEDIAFAX.

In prezent, DJ 713 se afla inca in lucru, pe acest tronson nefiind inca montate parapetele si nici elementele de semnalizare. Potrivit lui Adrian Tutuianu, suma necesara achizitionarii sistemului de monitorizare video pentru DJ 713 va fi asigurata din bugetul CJ Dambovita la rectificarea de buget care va avea loc joi, dupa alocarea banilor urmand a fi demarate procedurile de achizitie publica.

Adrian Tutuianu a precizat ca autoritatile judetene au numerele de inmatriculare, dar si fotografii ale camioanelor care au intrat ilegal pe drumul aflat in lucru si ca vor cere Politiei sa ia masuri, luand in calcul posibilitatea de a cere despagubiri in instanta firmelor care produc pagube pe acest drum.

Citeste si:
Doi turisti au ramas blocati in Masivul Bucegi
Doi turisti au ramas blocati...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.