Cea mai scazuta temperatura din tara in zone locuite, din aceasta toamna, de minus 5 grade Celsius, s-a inregistrat, vineri dimineata, la Miercurea Ciuc, o temperatura mai scazuta, de minus 6 grade, fiind masurata la Varful Omu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit meteorologilor, minima de minus 5,1 grade Celsius a fost inregistrata la Statia Meteo Miercurea Ciuc dupa ora 7.30, unde a fost si bruma la sol, dar temperaturi sub limita inghetului au fost consemnate si in celelalte localitati din judetul Harghita, si anume minus 3,2 grade Celsius la Joseni, minus 2,3 grade Celsius la Toplita si minus un grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

La statia meteo de pe Varful Bucin s-au inregistrat, vineri, minus 2,5 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Udo Reckerth, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca dimineata de miercuri a fost rece in toata Transilvania, minimele variind intre minus 5 grade Celsius la Miercurea Ciuc si 3,5 grade Celsius la Boita, in judetul Mures.

"Cele mai scazute temperaturi inregistrate in aceasta dimineata (vineri - n.r) in judetele din Transilvania au fost de minus 5,1 grade Celsius la Miercurea Ciuc, in Harghita, minus 1,1 grade Celsius la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, un grad Celsius la Alba Iulia, si 6,2 grade Celsius, la Batos, in judetul Mures, au fost minus 1,6 grade Celsius, iar in judetul Sibiu au fost inregistrate in zona locuita minime pozitive de 0,5 grade Celsius in orasul Sibiu si 3,5 grade Celsius la Boita", a precizat Udo Reckerth.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), minima de minus 5 grade Celsius masurata la Miercurea Ciuc este cea mai scazuta din tara in zonele locuite, mai frig decat aici fiind, vineri dimineata, doar in zona montana inalta.

"Minima zilei de vineri in zonele locuite a fost de minus 5,1 grade Celsius la Miercurea Ciuc, iar in zona montana am avut minus 6 grade Celsius la Varfu Omu, in Calimani si la Varful Iezer. Cel mai cald in tara a fost in zona Sulina, la Mangalia si la Sfantu Gheorghe Delta, unde au fost 10 grade Celsius", a spus meteorologul Oana Catrina de la ANM.

Minima absoluta a lunii octombrie in Harghita a fost de minus 13,5 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1988, la Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii a fost consemnata in 1955, in aceeasi localitate si a fost de 30,6 grade Celsius.

Citeste si:
Vaccinul antigripal. Care sunt simptomele și când este recomandat...
Vaccinul antigripal. Care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.