Cea mai calda luna septembrie inregistrata pe Terra de la debutul masuratorilor meteorologice, in 1880, a fost cea de anul acesta, a anuntat, miercuri, agentia americana National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), citata de rtl.fr.

Temperaturile inregistrate in 2015 le-au depasit pe cele din septembrie 2014, care a detinut precedentul record de temperatura medie pentru aceasta luna. Iar septembrie 2015 nu a fost singura luna din acest an care a doborat recorduri.

"Perioada alcatuita din primele noua luni ale anului, din ianuarie pana in septembrie, a fost de asemenea cea mai calda din analele inregistrarilor meteorologice", a precizat NOAA, evocand o temperatura medie cu 0,85 grade Celsius mai mare decat media secolului al XX-lea.

In septembrie, temperatura la suprafata uscatului si a oceanelor a fost cu 0,9 grade Celsius peste temperatura medie a secolului al XX-lea, fiind cea mai ridicata pentru aceasta luna calendaristica din intreaga perioada 1880 - 2015, depasind precedentul record stabilit in 2014.

Temperatura globala a uscatului a fost in septembrie 2015 cu 1,16 grade Celsius superioara mediei din secolul al XX-lea, fiind de asemenea cea mai ridicata pentru aceasta luna din 1880 si pana in prezent, depasind precedentul record care data din 2009. Si la suprafata oceanelor, temperatura din septembrie 2015 a stabilit un nou record, depasind cu 0,81 grade Celsius temperatura medie a secolului trecut, dar si recordul din septembrie 2014.

2015 pare sa fie, deci, anul tuturor recordurilor de temperatura. Din primele noua luni ale anului, doar ianuarie si aprilie nu au stabilit noi recorduri, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.