Ancheta in cazul aparatului de zbor descoperit, miercuri, la marginea unei paduri din judetul Vaslui, fara pilot, va fi preluata de Parchetul Curtii de Apel Iasi, care va face cercetari pentru exploatarea unei aeronave fara respectarea reglementarilor aeriene.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Iasi au preluat ancheta in cazul motodeltaplanului gasit la marginea padurii din comuna vasluiana Costesti.

”Competenta desfasurarii cercetarilor in acest caz apartine, conform Codul Aerian, Parchetului Curtii de Apel Iasi astfel incat toate documentele intocmite pana acum de politistii Serviciului de Investigatii Criminale vor fi inaintate catre aceasta institutie. Codul aerian prevede ca si infractiune pentru cazul de fata exploatarea unei aeronave fara respectarea reglementarilor aeriene in vigoare”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.

In urma anchetei preliminare facuta la fata locului, politistii si reprezentanti ai Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile au constatat ca pilotul aparatului de zbor ar fi aterizat fortat, in conditiile in care motodeltaplanul era avariat partial si nu distrus.

Un motodeltaplan de provenienta ruseasca si posibil folosit la traficul de tigari a fost gasit prabusit, miercuri dimineata, intr-o padure din judetul Vaslui, de catre un padurar care trecea prin zona, insa in aparat sau in apropiere nu a fost gasita nicio persoana.

Construit dintr-o structura de aluminiu, motodeltaplanul era avariat partial, fara ca locul destinat pilotului sa fie distrus. "Aparatul de zbor a fost gasit intr-un lastaris de la marginea padurii de la Chitcani. Nu a fost cazul ca noi sa intervenim, in conditiile in care se afla acolo de cateva zile. In afara de motodeltaplan in sine, inclusiv cu rezervorul de benzina, nu s-a gasit nimic altceva la fata locului", a declarat, miercuri, inspectorul-sef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Subprefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan, a spus ca aparatul de zbor s-ar fi aflat in locul respectiv de aproximativ o saptamana, timp in care nimeni nu l-a descoperit. "Nu se poate ca un aparat de zbor sa stea acolo de cel putin o saptamana si nimeni sa nu stie nimic de el. Pe vremuri, astfel de motodeltaplane treceau granita dinspre Republica Moldova cu tigari de contrabanda. Este posibil ca si acesta sa fi fost folosit la asa ceva, insa nu ne pronuntam pana nu avem date. Politia va trebui sa gaseasca pe cel sau cei care l-au dus acolo", a precizat subprefectul Mircea Gologan.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Zeci de politisti, pompieri si politisti de frontiera s-au deplasat la marginea padurii de la Chitcani, miercuri, dupa ce un padurar a sunat la 112 si a anuntat ca in zona a descoperit un avion de mici dimensiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.