Secretarul de stat Vasile Salaru, care declarase ca fetele ar trebui sa se ghideze dupa enuntul: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii", a afirmat, joi, pentru MEDIAFAX ca l-a anuntat pe ministrul Educatiei ca va demisiona, precizand ca acele cuvinte nu sunt in vocabularul sau.

[Update]

Vasile Salaru arata, intr-un comunicat transmis de ALDE, ca in perioada 20-21 octombrie a participat la Consfatuirile pentru managementul in invatamantul preuniversitar in judetul Hunedoara, el sustinand doua conferinte de presa, una la sediul Inspectoratului Scolar Judetean si alta la sediul ALDE Hunedoara.

”O ziarista de la un cotidian hunedorean a ales tendentios, din toata prezentarea mea pe teme de educatie si pe teme politice, doar parerea mea ca educatia nonformala ar trebui sa aiba o pondere mai importanta in cadrul orelor de consiliere scolara si de Educatie fizica si sport, parere pe care a denaturat-o total, scotand-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replica nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au apartinut niciodata, dar care mi-au adus grave prejudicii”, sustine Salaru.

De asemenea, el a mentionat ca nu foloseste niciodata ”exprimari triviale, cu atat mai mult in legatura cu elevii”, adaugand ca se retrage din functie cu convingerea ca ”orice fapta buna nu ramane nepedepsita”.


Vasile Salaru a declarat ca l-a informat pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ca isi va demisiona din functie, iar vineri va inainta documentul in acest sens.
”Eu nu ma pricep la partea tehnica, nu am mai ocupat functii de acest gen. Nu stiu daca demisia o depun la Ponta sau la minister. Voi clarifica maine (vineri - n.r.), cand voi fi la Bucuresti”, a spus Vasile Salaru.

El a precizat ca acele cuvinte nu fac parte din vocabularul sau, dar ca isi da demisia pentru nu aduce prejudicii de imagine Ministerului Educatiei si partidului din care face parte, respectiv ALDE, scrie MEDIAFAX. ”Cuvintele astea nu-s in vocabularul meu, eu nu vorbesc asa. La noi in Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus ca e deja un pleonasm sa spui «dos in spate». Nu voi da in judecata pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un sut in fund, nu sut in dos”, a afirmat Salaru.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Intrebat de ce isi da totusi demisia in conditiile in care nu-si recunoaste declaratia, Salaru a raspuns: ”Nu e corect sa mai stau in functie si sa ma toace toata presa”.

Vasile Salaru a mai spus ca ramane copresedinte al ALDE Iasi si ca isi mentine disponibilitatea de a candida la Primaria Iasi din partea acestei formatiuni politice.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Deva, ca ar trebui introduse in scoli cursuri in care fetele "sa invete sa mearga frumos, sa stie sa fie gazde bune si cum se serveste ceaiul”, el sustinand ca aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai usoara in societate, prin atitudine si prin tinuta".

"Aceste ore de consiliere vizeaza, poate o sa radeti, poate nu, o integrare mai usoara in societate, prin atitudine, prin tinuta. Elevii nostri nu stiu sa calce pe strada. Eu as vrea sa vad o eleva de clasa a XI-a sau a XII-a mergand frumos pe tocuri, dansand vals sau tango, stiind sa fie o gazda buna, si cred ca este o latura a invatamantului romanesc, care a fost total neglijata, si care ar putea aduce aminte, sper sa nu zambiti, de trecuta educatie de pension”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru, potrivit publicatiei Glasul Hunedoarei.

Citeste si:
Joe Biden, omagiu adus secretarului de stat Madeleine Albright
Joe Biden, omagiu adus...

Intrebat daca nu ar fi mult mai util pentru elevi sa invete educatie rutiera sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat in Ministerul Educatiei a raspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri sa nu se faca. La dirigentie, ele erau obligatorii. Se faceau si acestea. Eu am spus ca pe langa astea sa se faca si altceva”.

La finalul conferintei de presa, secretarul de stat a mai spus ca fetele ar trebui sa se ghideze dupa enuntul: "Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”. "Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, cel putin asa e la mine, in zona Moldovei, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii!", a adaugat secretarul de stat in Ministerul Educatiei Vasile Salaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Vasile Salaru este secretar de stat in Ministerul Educatiei din luna ianuarie a acestui an. El este copresedinte ALDE Iasi, fiind si candidat la Primaria Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.