Treizeci si unu de imigranti, aflati intr-un camion inmatriculat in Romania, au fost retinuti duminica noaptea in apropiere de Malko Tarnovo, langa granita bulgaro-turca, relateaza agentia bulgara de presa BTA in pagina online.

Camionul era condus de un sofer turc, a precizat Deian Mollov, directorul adjunct al politiei regionale de frontiera.

Mollov si ministrul bulgar al Apararii, Nikolai Nencev, care au vizitat Elhovo, au declarat presei ca se asteapta ca presiunea exercitata de imigranti sa creasca in lunile de iarna. "Daca va fi necesar, suntem pregatiti sa oferim asistenta la paza frontierei turco-bulgare si sa consolidam prezenta trupelor acolo", a declarat Nencev.

Intrebat cand ar putea armata sa recurga la forta si arme de foc, Nencev a raspuns ca acest lucru s-ar putea intampla numai daca nu se mai poate asigura apararea. Ministrul a explicat ca au fost date instructiuni clare militarilor, care trebuie sa respecte legislatia nationala, legislatia internationala si Carta ONU, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.