O procesiune cu relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea va fi organizata duminica, dupa ora 14.00, pe strazile Capitalei, de la sediul Nuntiaturii Apostolice, la Catedrala Sf. Iosif, de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB).

Declarat sfant la 27 aprilie 2014 de catre Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost inscris in calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgica fiind stabilita la data de 22 octombrie.

Dupa un moment de rugaciune, intre orele 14.00 si 14.30, la monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, situat in apropierea sediului Nuntiaturii Apostolice din Bucuresti (la intersectia bd.Schitu Magureanu cu str. Pictor C. Stahi, in vecinatatea Parcului Cismigiu), credinciosii, calugarii si calugaritele, ministrantii si preotii vor porni spre Catedrala Sfantul Iosif, purtand in procesiune icoana si relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea.

In jurul orei 15.00, la Catedrala Sfantul Iosif se va celebra Sfanta Liturghie in cinstea Sfantului Ioan Paul al II-lea, prezidata de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti. Monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea din Bucuresti a fost amplasat la initiativa Nuntiaturii Apostolice in Romania, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, in amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a facut-o in anul 1999, prima vizita a unui suveran pontif intr-o tara majoritar ortodoxa. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera in bronz a sculptorului sloven de origine bosniaca Mirsad Begić.

Relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, care va fi purtata intr-un relicvariu in procesiune pe strazile Capitalei, consta in cateva picaturi de sange ale Suveranului Pontif si a fost daruita Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti la 19 mai 2011 de catre Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfantului Papa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.