FC Steaua a primit suma de 2,65 de milioane de euro, pentru participarea in faza grupelor Ligii Europa, editia 2014/2015, potrivit tabelului de distributie a sumelor catre cluburi, publicat, vineri, de UEFA.

Din aceasta suma, 1,3 milioane de euro reprezinta bonusul de participare, 500.000 de euro cel pentru rezultatele inregistrate si 852.759 de euro "market pool", cota din drepturile TV.
Pe langa acesti bani, Steaua a mai primit 2,1 milioane de euro pentru ca a ajuns in play-off-ul Ligii Campionilor, in acelasi sezon, faza in care formatia romana a fost eliminata de Ludogoret. Astfel, Steaua a incasat in total aproape cinci milioane de euro pentru participarea in Europa, anul trecut.

Echipa lui Cosmin Moti, care a ajuns in grupele Ligii Campionilor, a incasat 14,635 milioane de euro. Totodata, in urma distributiei sumelor obtinute de UEFA dupa sezonul 2014/2015 al cupelor europene, Federatie Romana de Fotbal a primit o cota de solidaritate de jumatate de milion de euro, pentru dezvoltarea sectorului juvenil, scrie MEDIAFAX.

In Grupa J a Ligii Europa, editia 2014/2015, Steaua a ocupat locul 3 in clasament, cu sapte puncte, ratand calificarea in faza urmatoare.

In acest sezon al cupelor europene, Steaua a fost eliminata in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, scoruri 1-1 acasa si 2-4 in deplasare, cu Partizan Belgrad, apoi in play-off-ul Ligii Europa, dupa 0-3 acasa si 1-0 in deplasare, cu Rosenborg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.