Aproximativ 200.000 de credinciosi din intreaga tara s-au rugat, in cele sase zile de pelerinaj, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, racla fiind introdusa, in noaptea de joi spre vineri, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, printr-o scurta procesiune la care au asistat cateva sute de persoane.

Joi seara, in jurul orei 20.00, randul de pelerini depasea jumatate de kilometru, insa organizatorii au decis ca nicio persoana sa nu se mai aseze la coada, astfel ca pelerinajul sa se poata incheia in cateva ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dupa ce moastele au fost reintroduse in Catedrala Mitropolitana, la racla s-a format un nou rand din aproximativ 300 de oameni.

Pe tot parcursul zilei de joi, randul de pelerini a depasit constant lungimea de un kilometru, in conditiile in care si vremea a fost favorabila.

Purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, Marius Taranu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca in cele sase zile de pelerinaj s-au inchinat la sfintele moaste aproximativ 200.000 de credinciosi, in timp ce alti 100.000 de oameni au participat la evenimentele religioase din zona Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Peste 700 de persoane au necesitat ingrijiri medicale, in timp ce 30 de credinciosi au fost transportati la spital. Fortele de ordine au dat patru amenzi in valoare totala de 1.000 de lei, pentru tulburarea linistii publice.

Peste 5.000 de persoane au asistat, miercuri, la slujba de Sfanta Parascheva de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, oficiata de zeci de preoti din tara si strainatate, in frunte cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

Sfanta Cuvioasa Parascheva este considerata ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma municipiul Iasi in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.