Matematicianul Solomon Marcus, actrita Mihaela Arsenescu Werner si profesorul Alexandru Calinescu au primit, miercuri seara, titlul de cetatean de onoare al municipiului Iasi, iar mitropolitului Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, i-a fost oferita o diploma de excelenta din partea primariei iesene.

Mai multe personalitati iesene au fost premiate, miercuri seara, in cadrul Serii Valorilor, eveniment ce are loc in fiecare an pe 14 octombrie, de ziua orasului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La manifestarea desfasurata la Teatrul National din Iasi au fost prezente cateva sute de persoane, intre care autoritati locale, sefi de institutii, politicieni si reprezentanti ai mediului academic si de afaceri.

Viceprimarul cu atributii de primar, Mihai Chirica, a inmanat titlul de cetatean de onoare matematicianului Solomon Marcus, actritei Mihaela Arsenescu Werner si profesorului Alexandru Calinescu, fost director al Bibliotecii Central Universitare din Iasi. Distinctiile au fost oferite pentru rezultatele acestora in domeniile in care activeaza, dar si pentru contributia lor la promovarea imaginii Iasiului.

La randul sau, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, a primit o diploma de excelenta din partea primariei iesene, el afirmand, in discursul rostit in fata participantilor la eveniment, ca a constatat acelasi entuziasm ca anul trecut al pelerinilor care au venit la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva.

”Azi (miercuri - n.r.) la Sfanta Liturghie a iesit soarele, zilele trecute a plouat. Am observat prezenta la racla a multor personalitati cu pregatire intelectuala ridicata. M-am intalnit cu un profesor universitar din Bucuresti venit la Iasi, care a stat o noapte la rand. Sunt oameni de mare finete intelectuala care simt ca aici la Iasi se intampla ceva”, a spus mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.

Tot un premiu de excelenta, a fost acordat de primaria ieseana si ministrului Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc.

Citeste si:
Șoșoacă o atacă pe Clotilde Armand: Nu pot să o consider un...
Diana Șoșoacă, atac la adresa...

Prezenta la eveniment, Monica Babuc a precizat ca a preferat sa vina la Iasi, desi pe 14 octombrie este ”hram si la Chisinau” si ca mesajul sau este unul simplu: ”Sa fim impreuna!”.

Seara Valorilor a durat doua ore, insa o parte dintre participanti au parasit sala inainte de finalul manifestarii.

Peste 5.000 de persoane au asistat, miercuri, la Liturghia de Sfanta Parascheva oficiata in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.