Trei preoti din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului au fost suspendati de la slujire, dupa ce au fost arestati in Grecia, pentru ca ar fi furat mana Sfantului Haralambie de la o manastire.

Patriarhia Romana a fost anuntata de autoritatile elene, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita - Grecia, ca trei preoti romani au fost arestati.

"Cei trei preoti cercetati de autoritatile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, au fost suspendati din slujirea preoteasca pana la finalizarea anchetei si lamurirea situatiei. Aceasta decizie este in conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane. La revenirea in tara, situatia celor trei preoti va fi cercetata de autoritatile bisericesti competente", a aratat Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa transmis joi agentiei MEDIAFAX.

Cei trei preoti, din Satu Mare, erau, cu un grup de aproximativ 40 de persoane, in pelerinaj in Grecia, organizat de o firma din Deva, potrivit unor surse oficiale.

Ajunsi la Manastirea Mega Spileo, cei trei preoti, impreuna cu o alta persoana, au furat mana Sfantului Haralambie, fiind prinsi si, ulterior, arestati, au precizat sursele citate. Manastirea Mega Spileo este intr-o pestera, aflata la o distanta de zece kilometri de orasul grecesc Kalavrita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.