Bugetul alocat sarbatorilor Iasiului, organizate in acest an de Primarie cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, se ridica la aproximativ trei milioane de lei, din care 600.000 de lei vor fi cheltuiti pentru un concert sustinut de Smiley, Delia si britanicul James Arthur.

Primaria Iasi a anuntat ca a alocat trei milioane de lei pentru organizarea sarbatorilor orasului din acest an, bugetul fiind comparabil cu cel din 2014, cand s-au cheltuit 2,8 milioane de lei.

Potrivit lui Mihai Chirica, viceprimarul care a preluat atributiile primarului suspendat Gheorghe Nichita, la Iasi vor fi organizate, incepand cu aceasta saptamana si pana la sfarsitul lunii, targuri, spectacole in aer liber, expozitii, simpozioane si proiectii de filme.

In 15 octombrie, in Piata Palatului Culturii, este programat un concert, pe scena urmand sa urce artistii romani Smiley si Delia, precum si britanicul James Arthur, castigator al concursului X Factor, editia 2012, in Marea Britanie. La finalul concertului va avea loc un foc de artificii, costul intregului eveniment ridicandu-se la 600.000 de lei.

Concerte sunt programate, in perioada 9-11 octombrie, in mai multe cartiere din municipiul Iasi, pe scena urmand sa urce artisti locali, scrie MEDIAFAX.

Conducerea PNL Iasi a acuzat, miercuri, lipsa de transparenta a Primariei in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici cu prilejul organizarii zilelor orasului, sustinand totodata ca sarbatoarea a devenit ”un chin” pentru ieseni, din cauza haosului creat in centrul orasului.

”Nu stim onorariile artistilor, nu cunoastem sponsorii, e un intreg balamuc, se paseaza responsabilitatea in privinta cheltuielilor. Mergeti la Sibiu si Brasov sa vedeti cum arata acolo programul zilelor orasului. La Iasi e un faliment al imaginatiei administratiei locale. Orasul e nepregatit pentru sutele de mii de pelerini, iar sarbatoarea a devenit un chin pentru ieseni, prin blocarea centrului municipiului”, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

La Iasi, sunt asteptati sa ajunga, in urmatoarele zile, cateva sute de mii de pelerini din intreaga tara, pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva, care vor fi scoase vineri din Catedrala Mitropolitana si vor fi asezate intr-un baldachin, in curtea lacasului de cult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.