Peste 10.000 de cetateni romani se afla in Siria, la ora actuala, a precizat luni Bogdan Stanescu, directorul general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, in cadrul unui briefing referitor la asistenta consulara acordata cetatenilor romani aflati in strainatate.

"In Siria, la ora actuala avem peste 10.000 de cetateni romani care se afla pe teritoriul statului sirian. Pot sa precizez ca incepand cu 2011, momentul declansarii conflictului militar din Siria, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat, prin mijloace proprii, un numar de aproximativ 700 de cetateni romani", a declarat Bogdan Stanescu.

Oficialul MAE a mai spus ca "un alt numar, mult mai insemnat" de cetateni romani aflati in Siria au reusit sa se repatrieze in Romania pe cont propriu, scrie MEDIAFAX. "Situatia din Siria este una deosebit de periculoasa. Romania este printre putinele state ale lumii care are ambasada inca deschisa la Damasc si operationala. Este singura ambasada a unui stat membru al Uniunii Europene care activeaza acolo", a mai spus directorul general al Departamentului Consular.

Bogdan Stanescu a mai precizat ca Romania a preluat protectia si asistenta consulara in favoarea Frantei, Australiei, Canadei si protejeaza si asista cetatenii Republicii Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.