Un studiu recent efectuat de o echipa de cercetatori din SUA scoate la iveala faptul ca stirile negative, pe care oamenii le afla dimineata, le afecteaza in mod direct starea de spirit facandu-i mai deprimati in cursul zilei de lucru.

In cadrul acestui studiu, supervizat de Arianna Huffington, redactorul-sef al Huffington Post si Shawn Achor si Michelle Gielan, cercetatori ai unui institut din Statele Unite ale Americii, a fost observat comportamentul unui grup de 110 persoane. O parte dintre ei au fost pusi sa asculte stiri deprimante, negative inainte de ora 10 dimineata iar cealalta parte sa citeasca povesti de succes si stiri bazate pe ideea ca oamenii pot cu adevarat schimba ceva in lumea in care traiesc. Dupa sase ore, toti participantii la experiment au raspuns unor intrebari referitoare la starea lor de spirit si la nivelul de stres, scrie hngn.com. Rezultatele au aratat ca cei care se lovesc, in prima parte a zilei, de vesti proaste tind sa fie cu 27% mai tristi si mai mohorati in timpul zilei de lucru.

"Suntem de parere ca stirile negative influneteaza modul in care percepem munca si provocarile de care ne lovim la serviciu pentru ca ne ofera imaginea unei vieti in care suntem neputinciosi. Majoritatea stirilor puncteaza problemele lumii actuale asupra carora noi nu avem niciun fel de putere sa intervenim pentru a schimba ceva", au spus autorii studiului, potrivit hbr.org.

Cercetatorii sustin ca trebuie sa ramanem la curent cu lucrurile mai putin fericite care se petrec zilnic in lume, insa este mai bine, pentru psihicul nostru sa le aflam mai tarziu, sa nu incepem ziua cu ele. La prima ora a diminetii este recomandat sa citim si sa aflam lucruri frumoase, care ne dau incredere in noi, care ne fac sa ne simtitm mai buni, mai puternici.

"Este posibil sa fim la curent cu actualitatile zilei si sa ramanem pozitivi si concentrati asupra propriilor teluri, dar numai daca avem controlul asupra consumului de stiri, in loc sa le lasam pe ele sa ne controleze", au mai spus specialistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.