Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer Tribunalului Bucuresti, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a arestului lui Sorin Oprescu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu se va judeca de catre instanta Tribunalului Bucuresti, in sedinta cu usile inchise. Sorin Oprescu este in arest preventiv din 6 septembrie.

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu ar trebui sa fie prezent la judecarea propunerii de prelungire a arestarii preventive, insa daca starea de sanatate a acestuia nu va permite deplasarea, cererea se va judeca in absenta edilului, care va fi reprezentat de avocatii sai.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat la Tribunalul Bucuresti, inainte de inceperea sedintei de judecata, ca sunt elemente noi care deriva din actele de urmarire penala efectuate de procurorii DNA si, de asemenea, sunt alte aspecte pe care apararea le va prezenta instantei, "pentru a avea parte de o judecata dreapta si corecta.

Mocanu a precizat ca apararea va cere o masura alternativa la cea a arestului preventiv si va invoca in schimbarea masurii luate in 6 septembrie inclusiv motive medicale, dat fiind starea de sanatate a lui Sorin Oprescu, dar si "incidentele avute de-a lungul acestei saptamani".

Intrebat despre cererea de audiere a sase martori, precum si de confruntare cu denuntatorul Bogdan Popa, seful de la Administratia Cimitirelor, avocatul a spus ca aceasta a fost formulata si se asteapta un raspuns de la procurorii DNA, care vor decide daca probele suplimentare cerute de aparare sunt utile si necesare cauzei.

Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu a fost scos incatusat din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, desi ceruse sa nu ii fie puse catusele la maini, pentru ca are o interventie la o mana, aspect pe care apararea il va prezenta magistratilor.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

La Arestul Politiei Capitalei a venit, miercuri dimineata, prietena lui Sorin Oprescu, aceasta fiind prima vizita dupa ce edilul a fost readus, marti, in unitatea de retinere din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat patru zile, pentru investigatii medicale si pentru efectuarea unei coronarografii.

Oprescu a fost dus sambata la spital, dupa ce avocatii acestuia au solicitat sa fie supus unor investigatii, intrucat sufera de diabet si probleme cardiace, suferinte care s-au accentuat in urma arestarii acestuia. In urma investigatiilor, medicii de la SUUB au stabilit ca bolile de care sufera nu impun mentinerea lui Oprescu in unitatea sanitara, la coronarografie nefiind gasite probleme foarte grave, care sa nu poata fi tratate in unitatea de arest.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Saptamana trecuta, Sorin Oprescu a cerut, prin avocatii sai, sa ii fie inlocuita masura arestului preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, insa solicitarea a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti in 25 septembrie.

Decizia a fost contestata de Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti, care va stabili definitiv daca cererea primarului suspendat va fi admisa sau respinsa.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Avocatii lui Sorin Oprescu cer DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, seful de la Administratia Cimitirelor, dar si audierea unor martori propusi de aparare si depunerea unor inscrisuri suplimentare la dosarul de coruptie. "Cerem audierea a sase martori pe situatia de fapt, reaudierea unui martor intrucat declaratiile sale sunt in opinia apararii insuficiente in raport de situatia de fapt retinuta de procurori si confruntare cu inculpatul denuntator Bogdan Popa, intrucat intre declaratiile domnuli Oprescu, date in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti, si ale lui Bogdan Popa sunt contradictii", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.