Sorin Oprescu ramane internat sub paza la Sectia de cardiologie din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti, urmand ca doctorii sa ii faca si luni o serie de investigatii medicale pentru a stabili daca necesita tratament sau interventie chirurgicala,

Primarul suspendat al Capitalei ramane interat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind pazit de trei agenti, conform unor surse medicale.

Potrivit acestora, medicii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti il vor supune, luni, pe Sorin Oprescu la alte investigatii si cel mai probabil si unei coronarografii. Sorin Oprescu a fost adus sambata, in jurul orei 16.00, cu o duba a politiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta, la intrarea in unitatea medicala fiind insotit de politisti. Medicii specialisti l-au supus pe edil unor investigatii atat in cursul zilei de sambata, cat si duminica.

"Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange", a explicat, duminica, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia. Seful clinicii Cardiologie a precizat ca Sorin Oprescu este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient", a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza.

Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord. Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sambata, dupa ce l-a vizitat pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a fi consultat de un cardiolog.

"Va fi dus la spital pentru investigatii. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a starii de sanatate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului si desigur a solicitarilor repetate pe care apararea le-a facut in cursul urmaririi penale", a declarat Alexandru Chiciu, la iesirea din Arestul Central al Politiei Capitalei.

Citeste si:
Bilanț COVID-19 România, 23 iunie | 161 decese și 141 persoane...
Bilanț COVID-19 România, 23...

In urma solicitarii facute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocatii sai, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, a venit, vineri seara, la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

"Starea de sanatate se poate complica la orice persoana care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai putin tonic. Intai am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discutie cu medicul care il supraveghea, o discutie cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (...) Un bolnav cu angina poate sa moara subit sau sa traiasca 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la iesirea din Arestul Central al Capitalei, mentionand ca a facut si o serie de recomandari.

De asemenea, intr-un raport realizat de o echipa de specialisti trimisa, joi, de Avocatul Poporului la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a face verificari cu privire la respectarea dreptului la sanatate al lui Sorin Oprescu se precizeaza ca edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenta si tinut sub observatie intr-o sectie de cardiologie, cu aparatura de specialitate, avand in vedere "agravarea starii de sanatate, in contextul antecedentelor personale patologice".

Citeste si:
Spitalul Universitar, amendat cu 20.000 de lei
Spitalul Universitar, amendat...

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan" persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Citeste si:
Elena Udrea susține că nu poate sta în arest pentru că suferă de...
Elena Udrea susține că nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.