Berevoianu, Semenescu si Moisescu, impreuna cu complicii lor, erau parte dintr-un mecanism infractional complex si actionau in "dispret pentru interesul si siguranta populatiei", crezand ca pot mitui daca vor castiga suficient de mult, potrivit unor documente ale anchetatorilor din dosarul Apa Nova.

Fostul consilier al primarului general al Capitalei Costin Berevoianu, cercetat de DNA pentru trafic de influenta in favoarea companiei Apa Nova Bucuresti, da dovada de dispret fata de interesul si de siguranta populatiei, in conditiile in care functia pe care o ocupa in Primaria Capitalei impunea protejarea interesului public, se arata in documente ale anchetatorilor, obtinute de MEDIAFAX.

Astfel, intr-o convorbire din anul 2011, Berevoianu foloseste injurii in momentul in care vorbeste despre regulile privind siguranta populatiei. "Din probatoriul administrat transpare dispretul pentru interesul si siguranta populatiei (Costin Berevoianu: «Acolo era scris sa discutam de siguranta populatiei» - convorbire din 20.01.2011), precum si faptul ca pot mitui pe oricine in contextul in care castiga suficient de mult cat sa aiba posibilitatea sa faca acest lucru (Mihai: «In capul lor este ca daca castiga suficient de mult pot [mitui] judecatorul, politist … si asa mai departe» – convorbire din 13.08.2015)", se arata in documentele citate.

Totodata, anchetatorii sustin ca in acest dosar exista indicii conform carora inculpatii sunt parte dintr-un mecanism infractional complex, avand ca obiect comiterea unor infractiuni de coruptie, creat in scopul obtinerii unor foloase ilicite. ”Ovidiu Semenescu si-a traficat influenta in favoarea grupului de firme Veolia si SC Straco Grup SRL Bucuresti, motiv pentru care au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta in sarcina acestuia si a cumparat influenta numitilor Vlad Octavian Moisescu si a lui Costin Berevoianu, context in care au fost retinute doua infractiuni de cumparare de influenta in sarcina lui Semenescu si cate o infractiune de trafic de influenta in sarcina lui Moisescu si a lui Berevoianu. Infractiunile de care sunt acuzati cei trei sunt "in beneficiul firmelor din grupul francez, toate cele trei persoane mentionate obtinand prin intermediul unor societati detinute sau controlate diferite avantaje patrimoniale", se mai arata in documente.

Citeste si:
Cum să alegem un cămin de bătrâni: Siguranță, confort și îngrijire...
Cum să alegem un cămin de...

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost retinuti, joi seara, de DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie in care este implicata compania Apa Nova.

Potrivit DNA Ploiesti, Semenescu, administrator al unor societati comerciale si reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost retinut pentru doua infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de cumparare de influenta.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar in alt dosar, si Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei in perioada 2008-2015, au fost retinuti pentru trafic de influenta.

Procurorii arata ca, in perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu si Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.

Citeste si:
Spectacolul „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din Piața Unirii...
Spectacolul „Simfonia Apei”...

Plata banilor a fost ascunsa sub forma unor contracte incheiate cu societati apartinand sau care sunt controlate de persoanele mentionate, contracte al caror obiect nu a fost prestat in realitate.

Vineri, procurorii DNA Ploiesti ridica documente de la sediul Apa Nova Ploiesti, furnizorul de apa si servicii de canalizare care are contract cu autoritatile din municipiu, actiunea avand loc la doar o zi dupa ce anchetatorii au ridicat documente de la Apa Nova Bucuresti, in dosarul de trafic de influenta in care au fost retinuti Costin Berevoianu, Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Apa Nova Ploiesti si Apa Nova Bucuresti fac parte din grupul francez Veolia, iar ambele opereaza pe piata romaneasca din anul 2000. Apa Nova Ploiesti are ca actionari grupul Veolia, cu 73%, si municipiul Ploiesti, cu 27% din totalul actiunilor. Apa Nova are incheiat la Ploiesti un contract de concesiune pentru serviciul de alimentare cu apa si canalizare pe o durata de 25 de ani.

Citeste si:
Membrii Consiliului Federaţiei SANITAS protestează luni în fața...
Membrii Consiliului Naţional...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.