Avocatul Viorel Mocanu a declarat ca medicii curanti ai lui Sorin Oprescu au spus ca nu ar dori sa vina la Arest pentru investigatii privind probleme cardiace, acesta aratand ca probabil cardiologii ar dori ca edilul sa fie dus la un spital sau la un cabinet medical unde exista aparatura necesara.

Viorel Mocanu a spus ca joi dimineata a primit informatia potrivit careia medicii curanti ai lui Sorin Oprescu, mentionati in cererea apararii de a-l supune unor investigatii pentru probleme cardiace, au aratat ca ei nu se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru controlul medical. Potrivit avocatului, medicii au spus ca ei nu pot sa vina "in vizita de curtoazie" la Arestul Central. Mocanu a precizat ca, in opinia sa, probabil ca medicii ar dori ca Sorin Oprescu sa fie dus la un spital sau la un cabinet al acestora, unde exista aparatura necesara pentru investigatii medicale de specialiate. Avocatul a mai aratat ca Sorin Oprescu a avut "bufeuri" si ca s-a simtit rau inainte de inceperea procesului, context in care a fost dus de gardieni la aer, afara. Mocanu a mai aratat ca sedinta de judecata a inceput la ora 10.00, dar Oprescu a fost adus la Tribunalul Bucuresti de la ora 08.00. El a adaugat ca, pe parcursul sedintei de judecat, starea de sanatate a lui Sorin Oprescu a fost stabila.

Avocatul a precizat ca Sorin Oprescu nu a dat o declaratie in fata instantei, ci a spus cateva cuvinte in finalul sedintei de judecata. Viorel Mocanu a mai spus ca spitalul unde lucreaza cei doi medici curanti ai lui Oprescu ar fi raspuns joi dimineata unei adrese transmise de seful Arestului Central al Politiei Capitalei, prin care solicita prezenta acestora la unitatea de arest, iar atunci cand el i-a sunat pe cardiologi sa-i intrebe cand vor sa ii duca la Oprescu, acestia i-ar fi spus ca si apararea isi bate joc de ei. Anterior, un alt avocat al lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat ca inclusiv joi dimineata au fost contactati cei doi medici curanti ai lui Sorin Opresc, iar acestia se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei dupa ce termina serviciul de garda.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, cererea formulata de avocatii lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie, cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care procurorii DNA il acuza de luare de mita.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta.

La Arestul Central al Politiei Capitalei sunt doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, insotiti un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale. Acestia urmeaza sa stea de vorba cu Sorin Oprescu si cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica daca au fost respectate dreptul la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii in cazul primarului suspendat al Capitalei.

"Se va discuta cu domnul Oprescu sa vedem care este situatia si se va face o prima apreciere si de catre medicul care va face parte din componenta acestei echipe. De asemenea, se va discuta cu conducerea arestului prevenit si se vor face, fara indoiala, si verificari in cadrul arestului preventiv", a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Acesta a afirmat ca daca vor fi constatate neregului in urma vizitei pe care a dispus-o, se va putea face, imediat, o recomandare catre conducerea Arestului.

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan" persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Miercuri, avocatul Viorel Mocanu a declarat ca cererea a fost aprobata in regim de urgenta, dar desi Sorin Oprescu si apararea ar fi dorit sa se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenta, sunt multumiti de avizarea solicitarii si increzatori in serviciile medicale din Spitalul Militar.

Ulterior, Politia Capitalei a anuntat ca Sorin Oprescu va fi consultat in cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei il doreste, iar acesta va decide asupra tratamentului.

Citeste si:
Autorități nepregătite, elevi fără corn și lapte. Un primar din...
Autorități nepregătite, elevi...

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.