MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau se deplaseaza pe teritoriul Indiei, mai ales in perioada septembrie - decembrie 2015, asupra epidemiei de febra Dengue, care afecteaza cu preponderenta zona capitalei New Delhi.

Febra Dengue este o boala infectioasa acuta, produsa de virusul "Denga", care se transmite la om prin muscatura unui tantar infectat, din specia Aedes.

Boala se manifesta prin stari febrile, stari de oboseala, migrene, dureri articulare si iritatii ale pielii. In cazuri grave, pot aparea hemoragii pe suprafata corpului. Boala se poate manifesta cu severitate in special la persoanele cu un sistem imunitar slabit, putand duce chiar la deces. Pentru moment, nu exista nici un vaccin care sa previna infectarea cu acest virus. De asemenea, nu exista nici un medicament specific pentru aceasta boala, tratamentul fiind simptomatic, precizeaza MAE.

"Singura metoda eficienta de prevenire a aparitiei bolii consta in protectia impotriva muscaturilor de tantari (folosirea mijloacelor de protectie chimica – repelente, sau a altor mijloace de protectie, precum: purtarea de imbracaminte adecvata – pantaloni lungi, camasi sau bluze cu maneca lunga, plase de tantari la geamuri si deasupra paturilor)", se mai arata in comunicatul transmis de Ministerul de Externe.

MAE precizeaza ca pentru informatii suplimentare, pot fi accesate paginile dedicate de Internet www.mcdonline.gov.in/dengueawareness.html si www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori.

De asemenea, ministerul recomanda cetatenilor romani sa manifeste o atentie sporita privind masurile de preventie pe timpul deplasarilor in India, sa consulte pagina de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.