Viorel Gheorghe Radu, director in Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat mita 8.000 de lei pentru a ajuta administratorul unei firme sa obtina mai repede trei autorizatii speciale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Viorel Gheorghe Radu, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din CNCAN, pentru trei fapte de luare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada iulie - 1 septembrie, Viorel Radu a pretins si primit 8.000 de lei, in trei transe, de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, in contextul in care a conditionat urgentarea efectuarii inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea atributiilor de serviciu si a prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

Directorul din CNCAN a fost prins in flagrant, in 1 septembrie, dupa ce a primit 2.500 de lei de la denuntator. Viorel Radu este in arest preventiv din 2 septembriee, masura preventiva fiind dispusa de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor DNA Procurorii au instituit sechestru asigarator pe suma de 3.851 de lei ridicata de la Viorel Radu. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucuresti, procurorii propunand mentinerea masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza, scrie MEDIAFAX.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare este autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare, conform prevederilor Legii nr. 111/1996. CNCAN este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica si se afla in subordinea prim-ministrului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.