Un inspector al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (ANAF) Ilfov a fost arestat de Tribunalul Bucuresti, marti, fiind acuzat ca a luat 3.000 de lei mita de la asociatii unei firme pentru deblocarea conturilor societatii.

Daniel Mihaila, inspector la Serviciul colectare si executare silita persoane juridice din cadrul Administratiei Judeteane a Finantelor Publice (ANAF) Ilfov, a fost retinut de procurori, luni, pentru trafic de influenta si luare de mita, conform unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Potrivit documentului citat, Daniel Mihaila a cerut mita 3.000 de lei de la asociatii unei firme, denuntatori in cauza, pentru deblocarea conturilor societatii. Potrivit documentului citat, pe 18 septembrie, inspectorul ANAF Ilfov si colega sa Monica Cretu i-au anuntat pe reprezentantii societatii ca s-a pus sechestru pe marfuri si pe doua autoturisme si poprire pe conturile firmei, scrie MEDIAFAX.

"Inculpatul Mihaila Daniel a pretins de la martorii-denuntatori o suma de bani, motivand ca aceasta este destinata atat lui si colegei, in scopul ca ei sa deblocheze conturile societatii, cat si unui alt functionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectiva. In aceste conditii, inculpatul Mihaila Daniel a primit de la martorii denuntatori suma de 2.000 de lei, suma care urma a fi completata luni, 21 septembrie 2015, cu suma de 1.000 de lei, atunci cand cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza caruia martorii denuntatori pot cere bancilor ridicarea popririi", se arata in comunicatul de presa.

Cei doi inspectori s-au dus din nou la sediul societatii, pe 21 septembrie, si le-au dat reprezentantilor firmei doua adrese pe baza carora acestia puteau cere bancilor ridicarea popririi. Cu acesta ocazie, unul dintre asociatii societatii i-a dat inspectorului Daniel Mihaila suma de 1.000 de lei ceruta anterior.

Procurorii au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Daniel Mihaila, propunere admisa, marti, de instanta. Decizia poate fi insa contestata de inspectorul ANAF. De asemenea, anchetatorii au luat masura controlului judiciar fata de Monica Cretoiu, acesteia fiindu-i impusa interdictia de a-si exercita profesia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.