Un numar de 19 imobile din Bucuresti isi deschid portile publicului pe 26 septembrie, incepand cu ora 18.00, la a doua editie a evenimentului Noaptea Caselor, care propune un program divers, cu spectacole de teatru, concerte, expozitii, ateliere si evenimente-manifest.

Home Matasari, Manasia Hub, Teatru 7, Cetatea Artelor, Visini Hub, Plantelor, Gradina Sticlarilor, Casa Lupu, AvanPost, Insula 42, Learning House, Colivia, Casa Costa-Foru, Elisabeta, Casa Jurnalistului, Centrul Donici, Artskul, Carol 53 si Incubator 107 fac parte din circuitul spatiilor domestic-culturale din Bucuresti.

Potrivit site-ului noapteacaselor.tumblr.com, aceste "focare de inovatie si de spirit liber" formeaza o retea culturala descentralizata, care are menirea de a umple golul lasat de institutiile oficiale.

La Home Matasari, manifestarile incep la ora 21.00, cu povestea Mahalalei Matasari - tur ghidat pietonal. Manasia Hub dedica noaptea de 26 septembrie subiectului "Communism Afterlife - O explorare prin simturi", in timp ce Teatru 7 invita vizitatorii, de la ora 22.00, la spectacolul "1951", in regia lui Ion Mircioaga.

Cetatea Artelor propune o serie de expozitii si performance-uri in avanpremiera, la Visini Hub sunt pregatite prezentari si dezbateri pe teme simbiotice, precum implicarea comunitatilor locale in atractivitatea si cresterea calitatii vietii urbane, la casa din strada Plantelor vor avea loc proiectii One World Romania si expozitii, iar Gradina Sticlarilor este spatiu expozitional care invita la un dialog activ intre producatorii de arta si devoratorii acesteia, scrie MEDIAFAX.

Daca, anul trecut, la prima editie a evenimentului Noaptea Caselor, cei de la Casa Lupu au facut o petrecere pe trei etaje, anul acesta, invita in gradina, unde va fi organizata o competitie de gatit, la care participa locatarii imobilului. La AvanPost, vor avea loc mai multe concerte, Insula 42 va gazdui un eveniment de tip Street Delivery si in Learning House vor avea loc proiectii, concerte si dezbateri.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Colivia, spatiu hibrid, si Casa Costa-Foru organizeaza tururi ghidate, iar la Elisabeta vor fi expuse lucrari ale tuturor artistilor care au locuit in imobil. La Casa Jurnalistului, seara va fi deschisa de o petrecere cu muzica de pe litoral si va continua cu o expozitie de fotografii si o proiectie cu momente estivale de neuitat.

La Centrul Donici se va citi in carti de tarot si va avea loc si un jam session cu instrumente shamanice, Artskul organizeaza evenimente alaturi de Muscel cLoverFest, iar nodul cultural si de voie buna in curs de amenajare Carol 53 propune o expozitie retrospectiva Wood Be Nice, proiectii din cadrul festivalului de film Kinofest 2015 si mai multe expozitii. Incubator 107 organizeaza un maraton de jocuri si pasiuni, "speed dating" experimental si un concert al grupului Late Summer.

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul noapteacaselor.tumblr.com.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.