Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a premiat, duminica dupa-amiaza, copiii participanti la manifestarile din cadrul Kids Day, in deschiderea turneului de tenis Sibiu Open 2015, manifestare organizata de Marius Vecerdea, antrenor de tenis si apropiat al presedintelui.

Carmen Iohannis a participat, duminica, la manifestarile organizate pentru copii in deschiderea turneului de tenis Sibiu Open 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestarea intitulata Kids Day a atras numerosi copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, care s-au intrecut in partide de tenis, dar nu numai. Au fost organizate mini-partide de fotbal, badminton, tenis de masa si baschet, dar si ateliere de creatie pe toata durata evenimentului.

Carmen Iohannis a vorbit cu multi dintre copiii participanti, i-a imbratisat, i-a intrebat ce sporturi practica si daca le place sa faca sport. Sotia presedintelui le-a oferit copiilor dulciuri si s-a fotografiat alaturi de acestia.

"Mi-as dori ca multi copii sa inceapa cu tenisul sau cu orice alt sport. Sportul este foarte important pentru toata lumea si ar trebui sa se scrie cu litere de tipar in inimile noastre, pentru ca ne aduce bucurie si ne face sa ne simtim bine", a declarat presei Carmen Iohannis.

Sotia presedintelui a recunoscut ca a inceput de ceva timp sa practice si ea tenisul, ca se antreneaza, dar nu a ajuns la un nivel avansat. "Nu sunt avansata, dar perseverez. Important in sport este sa perseverezi, in sport nu conteaza sa castigi, ci sa participi", a mai spus Carmen Iohannis.

Intrebata ce parere are despre Simona Halep, al carei succes a atras in ultimii doi ani tot mai multi copii catre tenis, Carmen Iohannis a declarat: "Este un model, suntem mandri de ea si ne dorim sa avem cat mai multe Simone in lumea tenisului, iar acest turneu sa aduca tenisul in prim-plan si cat mai multi copii spre tenis".

Carmen Iohannis a marturisit ca se uita la meciurile Simonei Halep ori de cate ori are ocazia, singura sau impreuna cu sotul si ca o incurajeaza pe sportiva.

Copiii care au obtinut rezultate bune la partidele de duminica au fost premiati de catre Carmen Iohannis si au primit pachete pregatite de organizatori.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

"Felicitari, copii, ma bucur ca v-ati adunat in numar asa de mare aici. Sper sa va placa tot mai mult tenisul, sa veniti tot mai des pe terenul de tenis si sa participati la cat mai multe evenimente sportive. Sa nu uitati ca tenisul este un hobby pentru toata lumea", le-a spus Carmen Iohannis copiilor, la festivitatea de premiere.

Sibiu Open 2015 are loc in perioada 20-27 septembrie la Baza sportiva Pamira din Sibiu, care apartine omului de afaceri Marius Vecerdea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.