Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia sa analizeze dosarul premierului Victor Ponta, vineri, in camera preliminara, s-a abtinut, ea fiind judecatorul care in dosarul "Trofeul calitatii" a decis, in opinia separata, achitarea lui Adrian Nastase.

Dosarul in care a fost trimis in judecata premierul Victor Ponta, alaturi de alte patru persoane, printre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, a fost repartizat aleatoriu, dupa ce a fost inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si, potrivit unor surse judiciare, trebuia sa fie judecat de magistratul Cristina Rotaru.

La termenul de vineri, cand urma sa fie analizat dosarul, in camera preliminara, judecatorul Cristina Rotaru s-a abtinut. Sursele citate nu au putut preciza care sunt motivele abtinerii, dar au aratat ca dosarul va intra din nou in procedura repartizarii aleatorii, vineri la pranz, urmand sa fie desemnat un nou judecator de camera preliminara de la aceeasi instanta.

Judecatorul Cristina Rotaru a facut parte din completul care a judecat dosarul "Trofeul calitatii" si a avut o opinie separata in decizia de condamnare, in sensul achitarii fostului premier Adrian Nastase.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, scrie MEDIAFAX.

Dosarul a fost inregistrat in 17 septembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii propunand mentinerea masurilor preventive si asiguratorii dispuse in timpul cercetarii.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.