Meteorologii au emis o avertizare cod galben de canicula pentru mai multe judete din tara.

In judetele Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor si Satu Mare, unde vineri vor fi temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in Banat, Crisana si sud-vestul Transilvaniei "vremea va fi caniculara vineri dupa-amiaza, cand temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati".

Valori maxime de temperatura in jurul a 35 de grade si disconfort termic ridicat vor fi, vineri, pe arii restranse, si in restul Transilvaniei si in Maramures. Sambata, canicula va persista, izolat, in regiunile intracarpatice.

Potrivit estimarii evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor, in Banat si Crisana, incepand de sambata 19 septembrie, vremea se va raci, astfel incat de saptamana viitoare se vor inregistra temperaturi maxime de 22-23 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decada a acestei luni, si minime de 10-12 grade. Probabilitatea pentru averse, in general slabe cantitativ, va fi mai mare dupa data de 19 septembrie, cand acestea pot aparea zilnic, scrie MEDIAFAX.

In Transilvania, duminica si saptamana viitoare, valorile termice diurne vor scadea la 20-22 de grade, iar noaptea se vor inregistra temperaturi minime intre 8 si 10 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in intervalul 20-24 septembrie.

Si in Maramures, vremea se va raci, de saptamana viitoare, cand vor fi temperaturi maxime de 20-22 de grade si minime de 10-12 grade. Duminica ar putea fi averse, iar in intervalul 21-26 septembrie s-ar putea semnala ploi slabe. In Moldova, temperaturile maxime vor scadea, de saptamana viitoare, de la 28-30 de grade la 22, iar cele minime vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 16 grade. Ploi, in general slabe cantitativ, pot aparea mai ales dupa data de 19 septembrie.

In Dobrogea, in perioada 18-20 septembrie vor fi temperaturi maxime de 26 de grade, iar de saptamana viitoare vor scadea la 22 de grade in timpul zilei si 14-17 grade noaptea.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

In Muntenia, temperaturile vor ajunge in 18 si in 19 septembrie la 30 de grade, apoi vremea se va raci treptat, saptamana viitoare fiind prognozate temperaturi maxime de 24 de grade si minime de 13-16 grade. In perioada 20-23 septembrie este posibil sa ploua.

In Oltenia, in 18 si 19 septembrie, temperaturile maxime vor ajunge la medii regionale in jurul valorii de 30 de grade. Incepand de saptamana viitoare, temperaturile vor scadea la 22 de grade ziua si 13-16 grade in timpul noptii, fiind posibil sa ploua incepand din 20 septembrie.

La munte, vineri 18 septembrie se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 24 de grade, apoi vremea se va raci, iar de saptamana viitoare vor fi temperaturi de cel mult 14 grade. In noptile din perioada 17-20 septembrie, mediile temperaturilor minime se vor incadra intre 12 si 14 grade, iar ulterior se vor situa intre 6 si 10 grade.

Citeste si:
21 de județe sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM: ploi...
21 de județe sub avertizare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.