Conducerea Senatului a respins, marti, solicitarea sotiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neinsufletit al fostului senator sa fie depus in holul Camerei legislative, a declarat vicepresedintele acestui for, Ioan Chelaru.

"Solicitarea doamnei Doina Vadim Tudor privind aprobarea depunerii corpului neinsufletit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor, in holul Senatului, a fost respinsa. Asa cum bine stiti, defunctul a fost trei mandate senator al Romaniei si vicepresedinte al Senatului", a declarat Ioan Chelaru. El a mai spus ca, de la momentul depunerii solicitarii si pana la analizarea acesteia in conducerea Senatului, "corpul neinsufletit a fost depus la un lacas de cult si va ramane acolo, Biroul Permanent apreciind ca nu mai este nevoie sa fie deplasat de acolo in Senatul Romaniei".

Potricit lui Chelaru, "la lacasul de cult au inceput deja procedurile religioase si nu avea rost sa fie intrerupt acest lucru.

Lidia Tudor, una dintre cele doua fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor, a spus ca i s-ar fi parut normal ca sicriul cu trupul tatalui sau sa fie depus macar cateva ore in holul Senatului, in conditiile in care acesta si-a petrecut acolo 17 ani din viata. "Normal era sa fie primit. Acum, daca asa s-a hotarat, nu pot sa comentez. Tata a lucrat acolo 17 ani", a declarat fiica fostului lider PRM, precizand ca au existat membri ai PRM care au propus, la un moment dat, ca sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor sa fie depus in holul Operei Romane.

Fata a mai spus ca luni, cand i-a fost foarte rau, Corneliu Vadim Tudor a sunat singur la 112, dupa care a spus familiei ca nu mai rezista pana cand vine ambulanta, motiv pentru care au plecat cu el si s-au intalnit cu Salvarea pe drum. "Tata ne-a spus ca este ultima lui zi. Ne-a spus: «fac infarct si azi o sa mor». Noi am crezut ca isi va reveni, am sperat pana in ultima clipa, cand medicii ne-au spus ca nu mai exista niciun semn vital si trebuie sa-l deconecteze de la aparate", a povestit Lidia Tudor.

In plus, ea a mai spus ca familia va incerca sa mentina publicatiile tatalui sau, cu toate ca acestea au probleme financiare. "Desi la reviste exista greutati financiare, cu ajutorul lui Dumnezeu o sa trecem si peste asta. Avem oameni langa noi si asta este cel mai important", a mai spus Lidia Tudor.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus, marti, la pranz, la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou" din Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Corneliu Vadim Tudor urmeaza sa fie inmormantat, joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut in 28 noiembrie 1949, in Bucuresti, era scriitor, politician si jurnalist. A fost fondatorul Partidului Romania Mare, fost membru al Parlamentului European si fost senator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.