Conducerea Maternitatii ”Elena Doamna” din Iasi a declansat o ancheta interna dupa ce o femeie de 36 de ani a nascut pe holul unitatii medicale, desi pacienta reprezenta o urgenta si necesita transferul rapid in sala de nasteri si in conditiile in care erau de garda doi medici.
Medicul Cristina Dobre, managerul Maternitatii ”Elena Doamna” din Iasi a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca a fost declansata o ancheta interna dupa ce o femeie din localitatea ieseana Bosia a nascut pe holul unitatii, in conditiile in care erau medici de garda.

Femeia a ajuns, joi dimineata, cu o ambulanta la maternitatea ieseana, fiind nevoita sa astepte pe holul unitatii sanitare, intrucat la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultatii, potrivit medicilor.
Intre timp, pacientei i s-a declansat nasterea pe hol, in timp ce astepta sa intre in triaj, desi cazul reprezenta o urgenta si necesita transferul rapid in sala de nasteri.

In aceste conditii, femeia a fost preluata de unul dintre cei doi medici care erau de garda si dusa in sala de nasteri. ”A fost demarata o ancheta interna, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic si Comisia de Disciplina. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp sa ajunga in sala de operatie. Nasterea a decurs in conditii normale, atat femeia cat si copilul sunt sanatosi, n-a avut nimeni de suferit. Exista niste proceduri de lucru in astfel de situatii, vom vedea daca au fost respectate. Nu ma pot pronunta in acest caz, insa o analiza serioasa se va face cu siguranta”, a afirmat managerul maternitatii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care faceau garzi in ziua respectiva nu sunt angajati ai maternitatii, ci au contracte de prestari servicii cu unitatea medicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.