Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si face o ancheta la Penitenciarul Giurgiu in cazul unui detinut care s-a automutilat prin coaserea gurii, pe motiv ca a fost sanctionat pentru ca a vorbit la telefon, potrivit unui comunicat al institutiei.

Avocatul Poporului arata ca, potrivit relatarilor din presa, detinutul s-a automutilat astfel pe motiv ca a fost sanctionat pentru ca a vorbit la telefon. Potrivit acelorasi surse, respectivul detinut, condamnat pentru omor si care executa o pedeapsa de 16 ani de inchisoare, incearca de peste doi ani sa fie liberat conditionat.

El a facut si sesizari catre Asociatia Drepturilor Omului si Persoanelor Private de Libertate (ADOPPL), in care a sustinut ca nu mai poate suporta abuzurile gardienilor si ale colegilor de detentie si ca i-au fost respinse mereu cererile de liberare conditionata atat de comisiile din penitenciar, cat si de judecatori, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.