Un procuror din Romania, cu experienta in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, va merge sa activeze pe langa Procuratura Generala si Centrul National Anticoruptie de la Chisinau, a anuntat joi presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, precizand ca procurorul va fi selectat de UE.

"Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul n-avem nicio sansa", a declarat Candu, in cadrul unei conferinte de presa, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Candu nu a putut oferi mai multe detalii despre procurorul roman care urmeaza sa vina la Chisinau. "Selectia si aprobarea o face Uniunea Europeana. Acest procuror vine pe dimensiunea luptei impotriva coruptiei. Nu cunosc detalii, nume si profil. Mai multe vom putea spune saptamana viitoare", a mentionat presedintele Parlamentului.

Procurorul roman urmeaza sa analizeze inclusiv dosare de coruptie si ulterior sa vina cu propria expertiza si cu propuneri de modificari legislative pentru a imbunatati situatia in domeniul combaterii coruptiei, a mai spus Candu, citat de IPN in pagina online.

Andrian Candu a adaugat ca, din punctul sau de vedere, Centrul National Anticoruptie si Comisia Nationala de Integritate ar trebui reformate, chiar desfiintate, pentru a institui o noua organizatie – poate un DNA ca in Romania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.