Procurorul Dan Alexandru Nitescu, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), a incalcat normele de conduita ale magistratilor, a constatat Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, in sedinta de miercuri, ca procurorul Dan Alexandru Nitescu a incalcat normele de conduita reglementate de articolele 17 si 18 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Potrivit dispozitiilor articolului 17 din Cod, "judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate", iar conform prevederilor articolului 18, "Relatiile judecatorilor si procurorilor in cadrul colectivelor din care fac parte trebuie sa fie bazate pe respect si buna-credinta, indiferent de vechimea in profesie si de functia acestora. Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor".

Conform reprezentantilor Biroului de presa a CSM, hotararea membrilor Sectiei pentru procurori va fi luata in considerare la evaluarea profesionala a magistratului Dan Alexandru Nitescu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.