Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a spus miercuri ca a propus Guvernului stergerea datoriei TVR catre bugetul de stat, declarandu-se convins ca "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema, adaugand ca este nevoie si de un plan de restructurare a institutiei.

"Trebuie gasita o solutie la nivel guvernamental. Prima varianta ar fi o discutie cu Comisia Europeana si o discutie foarte serioasa despre datoria Televiziunii Romane catre bugetul de stat. Eu am propus, si sunt convins ca se poate realiza, stergerea datoriei catre bugetul de stat. Pana cand nu se va sterge aceasta datorie, e putin probabil ca televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile si nu vor fi mai multi bani, de aceea eu resping din start aceasta solutie", a declarat Kelemen Hunor intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca stergerea datoriilor TVR catre bugetul de stat trebuie urmata de o restructurare a Televiziunii Romane, declarandu-se convins ca, in momentul de fata, o discutie politica pe aceasta tema "ar strica si mai mult". "Daca Guvernul nu doreste acest lucru, adica stergerea datoriei catre stat, atunci ar fi o solutie modificarea legii de functionare, in sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Romane, sigur, in anumite limite, nu este nici bugetul statului o fantana fara fund", a declarat Kelemen Hunor.

Aceasta solutie secunda nu trebuie sa presupuna transformarea jurnalistilor Televiziunii Romane in functionari publici, este de parere liderul UDMR. "Eu sper ca saptamana viitoare, sau cel putin in septembrie, va exista o discutie la nivelul liderilor politici, asa cum am solicitat in iunie si in august. De la liberali raspunsul a fost favorabil", a mai spus Hunor.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca nu va accepta propunerile din partea PSD privind schimbarea sau politizarea TVR, ci asteapta o solutie din partea Guvernului pentru rezolvarea blocajului televiziunii publice, aratand ca in caz contrar va face front comun cu UDMR, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.