Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Europa FM, ca noua lege a salarizarii bugetarilor va contine cresteri "treptate", pentru toate categoriile sociale, insa nu s-a stabilit pana in acest moment cuantumul anul, sperand ca in 3-4 ani se va atinge plafonul final.

"Aici sunt doua elemente care vor fi practic cele mai importante din cadrul legii: cu cat va creste salariul pentru fiecare categorie sociala, pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru ca nu se pot mari salariile la nivelul din lege odata. Vor creste treptat, pentru ca nu exista spatiu fiscal", a spus Dragnea, adaugand ca spera ca la plafonul maxim sa se ajunga in "3-4 ani".

Liderul PSD a spus ca nu se poate preciza in acest moment cu cat vor creste salariile in aceste etape si nici la cat vor ajunge salariile finale, insa important este ca fiecare categorie sociala in parte sa benefieze in acelasi timp de aceste cresteri, scrie MEDIAFAX.

"Noi trebuie sa vedem pentru medici, pentru profesori, care este nivelul de salarizare decent. (...) Nu se poate spune acum cu cat", a spus Dragnea.

Acesta a precizat ca ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dat asigurari ca pana pe 1 octombrie legea va ajunge la Guvern, urmand ca cel tarziu pana pe 15 octombrie sa fi trimisa Parlamentului. In acest moment, negocierile cu partenerii sociali au fost finalizate, a adaugat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.