Greva de miercuri a pilotilor de la Lufthansa afecteaza 140.000 de pasageri, aproximativ 1000 de curse ale companiei fiind anulate, iar protestatarii au avertizat ca vor avea loc noi actiuni daca membrii conducerii nu isi vor imbunatati oferta in negocierile de reducere a costurilor.

Reprezentantii operatorului aerian au incercat sa blocheze greva, a 13-a in ultimele 18 luni, cu un ordin temporar de supendare din partea justitiei, care a decis insa ca protestul sindicatului Vereinigung Cockpit este legal, relateaza Reuters.

"Daca nu vom primi o noua oferta din partea Lufthansa vom declansa o noua greva", a declarat Markus Wahl, purtator de cuvant al Vereinigung Cockpit, pe aeroportul din Frankfurt. El a precizat ca grevele pot fi declansate oricand, dar sindicatul va anunta protestul cu 24 de ore inainte.

Protestele pilotilor sunt legate de pensii, salarii si planurile Lufthansa de a extinde operatiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului sa opreasca extinderea diviziei Eurowings, care are licenta de operare in Austria.

Conducerea Lufthansa sustine ca trebuie sa reduca cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care tintesc piata germana, scrie MEDIAFAX.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat miercuri estimarile de profit pentru actualul an fiscal cu 25%, datorita traficului ridicat de pasageri din perioada verii.

Asociatia patronala germana BDA a avertizat ca grevele de la Lufthansa afecteaza intreaga economie germana, obiectivele pilotilor fiind discutabile din punct de vedere legal.

In Romania, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-intors catre Munchen si Frankfurt au fost anulate miercuri dimineata din cauza grevei Lufthansa. De asemenea, patru curse au fost anulate pe ruta Timisoara-Munchen, dus-intors, iar pasagerii afectati vor fi redirectionati catre alte zboruri. Protestul de miercuri al pilotilor companiei Lufthansa are loc in intervalul 00.01 - 23.59 (ora Germaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.