Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate in spatiile de birouri. Pana acum, prin intermediul acestui program, in cladirile de birouri se colectau separat deseurile de hartie-carton si plastic-metal.

De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii inscrise deja in programul ECOLLECT, dar si oricare alt agent economic care isi indeplineste obligatiile de reciclare si valorificare pentru deseurile de ambalaje prin intermediul Eco-Rom Ambalaje si care doreste sa se alature acestei initiative de protejare a mediului inconjurator.

,,In prezent, la nivel national se discuta despre cum vom plati mai mult pentru gestionarea deseurilor: de la o taxa pe groapa, la cresterea costurilor de colectare a deseurilor atat pentru populatie, cat si pentru agentii economici. In acest context, solutia pentru costuri optime este sa separam toate deseurile reciclabile cat mai aproape de sursa de generare, fie ca suntem acasa sau la locul de munca. Serviciul ECOLLECT ofera accesul facil la serviciile de colectare separata a deseurilor in spatiile de birouri si este un program unic in Romania. Initiativa este sustinuta in totalitate de producatorii si importatorii de bunuri ambalate, carora acum li se alatura si producatorii si importatorii de baterii. Acestia isi indeplinesc obligatiile de mediu legale si, in plus, dovedesc ca sunt companii responsabile ai caror angajati colecteaza separat deseurile generate la birou.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Din momentul lansarii, din noiembrie 2013 si pana in prezent, numarul persoanelor care au acces la colectarea separata a crescut, ajungand la 37.000 de angajati. Prin intermediul programului ECOLLECT au fost colectate separat 163.914 kg de deseuri de ambalaje, dintre care 24.529 kg de plastic-metal si 139.385 kg de hartie-carton.

,,Din totalitatea deseurilor municipale generate, deseurile de baterii sunt cele mai nocive pentru sanatatea oamenilor si pentru mediul inconjurator, in special datorita continutului de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu. La nivelul organismului uman, metalele grele provoaca afectiuni grave ale sistemului nervos, respirator, pierderi de memorie, boli de inima, cancer si alte disfunctionalitati critice. Pericolul este cu atat mai mare cu cat efectele produse de gestionarea necorespunzatoare a acestui tip de deseuri au actiune imediata. Iar prin acest program ne dorim sa atragem atentia asupra faptului ca locul bateriilor uzate nu este la gunoi, ci in containerele de colectare separata speciale.” a declarat Elena Ion, Presedintele Asociatiei Sistemul National de Reciclare a Bateriilor.

Citeste si:
Reciclarea și repararea bateriilor Renault: idei devenite realitate
Reciclarea și repararea...

Punctele ECOLLECT vor fi dotate cu recipiente si pungi speciale pentru colectarea bateriilor uzate. Fiecare angajat care colecteaza separat 20 de baterii portabile uzate va primi automat un blister de 4 baterii R6 noi si este inscris in tragerea la sorti lunara, avand posibilitatea de a castiga o tableta - initiativa de motivare ce face parte din campania Asociatiei Sistemul National de Reciclare a Bateriilor de stimulare a colectarii bateriilor portabile uzate ,,Priveste Partea Pozitiva”.
Aceast proiect marcheaza si prima aniversare a Zilei europene a reciclarii bateriilor (9 Septembrie) si urmareste cresterea nivelului general de constientizare a populatiei cu privire la necesitatea colectarii separate a deseurilor de baterii si acumulatori portabili si totodata creare unei obisnuinte a gestului de colectare separata a acestui tip de deseu.

Citeste si:
Ciolacu: Eu îmi doresc un guvern funcțional, un guvern care să...
Ciolacu: Eu îmi doresc un...

Cum functioneaza serviciul de colectare separata a deseurilor la birou

Companiile care doresc sa implementeze serviciul de colectare separata a deseurilor la birou sunt invitate sa acceseze platforma online www.ecollect.ro. Aici pot comanda simplu, rapid si gratuit infrastructura necesara colectarii separate a deseurilor de hartie-carton, plastic-metal (saci si containere speciale) si de baterii (containere speciale). Toata infrastructura din programul ECOLLECT este realizata din materiale reciclate, este reciclabila si poate fi oricand inlocuita in caz de deteriorare.

Tot aici companiile pot comanda si serviciul gratuit de ridicare a deseurilor si de transport al acestora catre reciclare. Acesta este asigurat de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (pentru baterii) si de compania Antalis (pentru hartie-carton si plastic-metal).

Citeste si:
Locuri pe care le poți vedea gratuit în Amsterdam
Locuri pe care le poți vedea...

In plus, pe aceeasi platforma pot monitoriza transparent cantitatile de deseuri colectate si pot urmari istoricul comenzilor realizate.

Programul este gratuit pentru orice organizatie client Eco-Rom Ambalaje din Bucuresti si Sectorul Agricol Ilfov.

Ecollect


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.