Ministerul Educatiei a solicitat marti, universitatilor si inspectoratelor scolare judetene sa identifice evantuale spatii de cazare pe care ar putea sa le puna la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, fara afectarea procesului de invatamant.

Marti, inspectoratele judetene din tara si universitatile au primit de la Ministerul Educatiei solicitarea de a transmite o situatie a locurilor de cazare disponibile in caminele liceelor si in campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispozitia refugiatilor ce ar ajunge in Romania, in cazul in care numarul acestora ar fi mai mare decat capacitatea de cazare din cele sase centre pentru imigranti.

”Ministerul Educatiei raspunde la toate solicitarile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. (...) Ministerul Educatiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare si consiliere psihologica”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Ministerului Educatiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la finalul sedintei de coalitie, ca pozitia expimata de presedintele Klaus Iohannis legata de primirea refugiatilor in Romania este foarte "clara", respectiv statul roman poate primi maximum 1780 de imigranti. "Pozita exprimata ieri de presedintele Iohannis este pozitia statului roman adoptata in baza consultarilor cu institutiile, adica cu Guvernul, cu celelalte institutii si domnul Iohannis v-a spus foarte clar, maxim 1780. Eu v-am dat detaliul tehnic ca deja vreo 200 de locuri sunt ocupate, mai mult de atat nu putem acum. Daca se va pune la un moment dat problema, o sa discutam si o sa va informam, dar ceea ce a precizat ieri (luni n.r.) presedintele cred ca e foarte clar pentru toata lumea", a precizat Ponta, adaugand ca nu poate fi de acord cu "cote obligatorii" care depasesc posibilitatile reale ale statului roman.

"Ne pregatim si informam CSAT cu toate datele" a raspuns premierul intrebat fiind de jurnalisti despre existenta unui ordin dat de ministerului Educatiei pentru a fi cautate locuri de cazare in camine studentesti pentru refugiati.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat luni ca spune ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati, cifrele prezentate de ”diverse gazete” fiind ”speculatii jurnalistice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.