Traficul feroviar este blocat in continuare in judetul Caras-Severin, dupa ce patru vagoane ale unui tren de marfa au deraiat, astfel ca mai multe trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, doua sunt anulate, iar pasagerii din alte garnituri sunt preluati de autovehicule.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de reprezentantii CFR Calatori, in urma intreruperii circulatiei feroviare pe sectia Baile Herculane-Caransebes, din cauza deraierii unor vagoane de marfa intre statiile Valisoara-Valea Timisului, o parte din trenurile de calatori circula pe ruta ocolitoare pana la redeschiderea liniei, iar la unele se realizeaza transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.

Astfel, trenurile IR 72 si IR 73 Bucuresti Nord - Arad - Lokoshaza si retur circula pe ruta ocolitoare prin Filiasi - Targu Jiu - Simeria - Arad si retur, IR 1695, IR 12196 Bucuresti Nord - Timisoara Nord si retur, IR 1992, IR 1991 Mangalia - Timisoara Nord si retur circula pe ruta ocolitoare Filiasi - Targu Jiu - Simeria - Arad - Timisoara Nord si retur.

De asemenea, trenurile IR 1995 si IR 1996 Craiova - Deva si retur se anuleaza, calatorii fiind preluati de celelate trenuri aflate in circulatie, iar trenurile IR 1997 si IR 1998 Caransebes - Mangalia circula pe ruta ocolitoare.

Potrivit sursei citate, la alte trenuri se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto intre Slatina Timis - Caransebes si retur.

Astfel, la trenurile IR 72 Bucuresti Nord - Arad - Lokoshaza, IR 1691 si IR 1693 Bucuresti Nord - Timisoara Nord se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto intre statiile Slatina Timis si Caransebes, iar din statia Caransebes pasagerii isi pot continua calatoria la Timisoara Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulatie, iar la trenurile IR 73 Lokoshaza - Arad - Bucuresti Nord, IR 1692 si IR 12196 Timisoara Nord - Bucuresti Nord se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto intre statiile Caransebes si Slatina Timis, iar din statia Slatina Timis pasagerii isi pot continua calatoria pe ruta Slatina Timis - Craiova - Bucuresti Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulatie.

Citeste si:
Dan Bălan nu mai poate prezenta finala Eurovision România 2022!...
Dan Bălan nu mai poate...

Totodata, trenurile IR 480 si IR 481 se anuleaza pe ruta Filiasi - Orsova - Caransebes - Arad si retur si circula pe ruta ocolitoare Filiasi - Targu Jiu - Deva - Arad si retur.

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare, informeaza CFR Calatori, care cere scuze pentru neplacerile intampinate.

Circulatia feroviara a fost inchisa duminica, incepand cu ora 22.05, pe raza Sucursalei Regionale CF Timisoara, intre statiile Valisoara si Valea Timisului, dupa ce patru vagoane din compunerea unui tren de marfa au deraiat si doua vagoane s-au rasturnat, se arata intr-un comunicat al CFR.

Trenul, care apartine operatorului feroviar Grup Feroviar Roman, avea in compunere 26 de vagoane, transporta produse petroliere si circula pe relatia Bradu Rafinarie - Timisoara Est. Dupa ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de interventie CFR aflate la locul incidentului vor putea sa intervina pentru eliberarea totala a caii ferate.

Citeste si:
Isterie într-o comună din țară. Sătenii au crezut că sunt infectați...
Isterie într-o comună din...

Duminica seara, la locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Semenic" din judetul Caras-Severin. Totodata, din cauza acestui incident, este blocat si traficul pe un drum judetean, DJ 608C, spre localitatea Bolvasnita, la intersectia cu calea ferata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.