Canicula se mentine sambata in partea de sud si sud-est a tarii, unde Capitala si 16 judete sunt sub cod galben, iar Teleorman, Giurgiu si Calarasi sub cod portocaliu, potrivit unei avertizari a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Sambata, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei, unde temperaturile maxime vor atinge pe arii extinse 35 - 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, scrie MEDIAFAX.

Astfel, vor fi sub cod galben de canicula judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta.

In judetele Teleorman, Giurgiu si Calarasi, aflate sub avertizare de cod galben de canicula, maximele termice se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. In cursul zilei de duminica, in sud-estul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, izolat caniculara. Partea de sud a tarii a fost toata saptamana sub cod galben de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.