Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat ca a cerut 10.000 de euro si cedarea unei constructii de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Decizia luata, miercuri seara, de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva. Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost retinut, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatiile de santaj si luare de mita, dupa ce a a fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea 10.000 de lei de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Potrivit ordonantei de retinere, in perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Salii Polivalente din Bucuresti, i-a cerut unui om de afaceri, denuntator, suma de 10.000 de euro si cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

"Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei", precizieaza procurorii DNA in ordonanta de retinere.

Procurorii mai spun ca Bitu s-a angajat fata de acelasi denuntator, in schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor castigatoare sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al directorului Salii Polivalente sa fie asociati, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

"Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National-Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant", se arata in documentul citat.

De asemenea, in luna aprilie 2013, directorul Salii Polivalente a amenintat o denuntatoare ca ”ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat".

"In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui de renuntare la chiriasul de atunci al cladirii si pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea", se mai precizeaza in ordonanta de retinere.

Citeste si:
Țiriac, propunere UNICĂ pentru Guvern: Le pun pe masă 30 de...
Ion Țiriac, propunere UNICĂ...

Octavian Bitu este director al Salii Polivalente din Bucuresti din aprilie 2013, cand ministru al Tineretului si Sportului era Nicolae Banicioiu.

Bitu este si vicepresedinte al Organizatiei Sectorului 4 Bucuresti a PSD, filiala condusa de Nicolae Banicioiu. De asemenea, ministrul Sanatatii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.