Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, considera ca imigrantii din Africa sau Asia, care se indreapta spre statele europene, "trebuie primiti cu bunatate", pentru ca nu au plecat de bine din tarile lor, ci in urma terorii instalate si a saraciei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, daca actuala criza a imigrantilor care provin din state islamice ar putea constitui un pericol pentru crestinismul din statele europene, IPS Andrei Andreicut a spus ca europenii nu trebuie sa uite ca civilizatia pe care au mostenit-o s-a intemeiat pe temelie crestina.

"Aceste valuri de emigranti care pleaca de acolo nu pleaca de bine, ci de rau. Aceasta teroare instalata in zona ii determina sa isi paraseasca tara si casa, sunt terorizati de Statul Islamic. Oamenii acestia trebuie primiti cu bunatate, si cine sa ii primeasca intai? Tinerii sa ii primeasca cu bunatate, pentru ca multi care vin sunt tineri de varsta lor. Tinerii crestini trebuie sa aiba in suflet si dragostea fata de semeni. Trebuie sa fim buni, dar si atenti la ceea ce se intampla", a spus mitropolitul Clujului.

IPS Andrei Andreicut considera ca "francezii si englezii si altii din alte state civilizate ar trebui sa tina mai mult la spiritualitatea lor".

"Uneori vedem ca francezii si englezii si altii din alte state civilizate nu au preocupari spirituale foarte profunde. Sunt crestini si nu trebuie sa uite ca civilizatia pe care au mostenit-o s-a intemeiat pe temelie crestina. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie buni si sa ii primeasca pe imigrantii care vin pentru ca e saracie la ei, in Asia sau Africa. Cred ca nu ar trebui sa se schimbe configuratia spirituala a Europei", a afirmat IPS Andrei Andreicut.

Potrivit acestuia, foarte multi dintre imigranti sunt crestini, iar in Siria sau Irak au fost multe biserici daramate, "crestinii fiind primii expusi la toate atrocitatile". Conform AP, peste 332.000 de refugiati din Orientul Mijlociu si Asia au sosit pana in prezent in Europa, in timp ce intre statele membre UE exista dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fara precedent, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

Germania a acceptat mult mai multi imigranti decat restul celor 27 de state membre UE, iar in state de frontiera aflate in prima linie - ca Grecia, Italia, Macedonia, Serbia si Ungaria - au avut loc confruntari intre politie si imigranti, ciocniri intre imigranti, iar unele persoane au murit pe mare, in contextul in care mii de oameni traverseaza zilnic Mediterana in ambarcatiuni periculoase, in schimbul unor sume de bani platite traficantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.