O femeie de 66 de ani, angajata a unei institutii de credit din Fagaras, judetul Brasov, a fost arestata preventiv pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata dupa ce a intocmit in fals 106 contracte de imprumut, cauzand un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei.

Politia Judeteana Brasov a anuntat, miercuri, ca o femeie de 66 de ani din Fagaras a fost retinuta si apoi arestata preventiv, marti, dupa ce a adus un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei firmei la care lucra, o institutie de credit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras, au stabilit ca in perioada 2012-2014, angajata ar fi intocmit in fals 106 contracte de imprumut pe numele unor persoane din zona Fagarasului, prin imitarea semnaturii acestora pe contracte si pe alte documente (dispozitii de plata catre casierie si angajamente de plata ale girantilor), fara ca persoanele in numele carora au fost luate imprumuturile si girantii sa aiba cunostinta de acest lucru. In acest fel, angajata a cauzat un prejudiciu total de 1.316.300 de lei.

"In data de 31 august, angajata institutiei a fost retinuta de politisti sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata si a fost prezentata ieri (marti - n.r.) Judecatoriei Fagaras. In urma probatoriului administrat de politisti si procurorul de caz, instanta a dispus arestarea ei preventiva pentru 30 de zile. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii sale activitati infractionale", a spus comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov. De asemenea, politistii au inceput demersurile in vederea luarii masurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat, potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.