Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca se va discuta in CSAT referitor la numarul de refugiati pe care il poate primi Romania, adaugand ca la granita s-au luat "masurile necesare".
Intrebat daca a fost stabilita o cota de refugiati pe care Romania ii poate primi, Ponta a spus ca acest lucru se va discuta in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. "O sa avem o discutie in cadrul CSAT, am discutat si cu presedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaboreaza toate documentele si la final va anuntam. Va pot spune doar un singur lucru, ca nu stam cu mainile in san, ca suntem pregatiti, insa important este ca deciziile si comunicarea sa le facem coordonat", a declarat premierul, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, dupa ce a participat la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Ponta a mai spus insa ca nu s-a stabilit o data pentru venirea in Romania a primului val de refugiati, scrie MEDIAFAX. "Daca o sa avem CSAT si ne prezinta vicepremierul, ministrul de Interne documentele si le aprobam, atunci vom comunica. Vreau doar inca o data sa spun ca suntem pregatiti", a mai spus premierul.

Referitor la masurile la granita cu Serbia anuntate de ministru de Interne, primul ministru a spus ca s-au luat "masurile necesare". "Nu vreau sa starnim vreo panica pe undeva, nu e cazul de asa ceva", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.