Amenzi de peste 100.000 de lei au fost aplicate de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, in urma unor controale facute la peste 20 de firme unde au fost gasite produse alimentare congelate care expirasera sau erau ambalate necorespunzator.

Potrivit unui comunicat al CJPC Cluj transmis, marti, au fost controlate 23 de firme din care la 21 au fost constatate neconformitati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"CJPC Cluj a desfasurat la sfarsitul lunii august actiuni de control privind modul de comercializare si de etichetare a produselor alimentare congelate. Au fost verificati 23 operatori economici, din care la 21 au fost semnalate neconformitati. S-a dispus oprirea temporara sau definitiva de la comercializare a 580 de kilograme de produse alimentare si au fost aplicate 25 sanctiuni contraventionale in valoare de 109.500 lei", se arata in documentul citat.

Reprezentantii CJPC Cluj au subliniat ca printre deficientele constatate s-au numarat produse congelate in ambalaje deteriorate, neetanse, neincadrarea produselor in data durabilitatii minimale declarata de producator, neincadrarea produselor in parametri de calitate prevazuti de producatori, fiind inregistrate "arsuri de congelare din cauza pastrarii produselor in contact direct cu peretii congelatorului".

"S-a mai constatat depozitarea produselor congelate in spatii frigorifice supraaglomerate, nerespectarea vecinatatii produselor in spatiul de congelare, existand riscul real de contaminare a alimentelor sau preluarea unor mirosuri straine de natura produselor, de exemplu peste cu carne pasare, lipsa redactarii in limba romana a elementelor de identificare a produselor, lipsa informarii privind perioada in care alimentele congelate pot fi pastrate de consumator", se mai arata in comunicatul CJPC Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.