Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, marti, ca datele pe care le are inaintea afisarii rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat arata o crestere usoara a procentului celor care au promovat examenul.

”La ora 14.00 vor fi afisate, publicate si comunicate presei rezultatele la bacalaureat. Ce pot sa va spun, pana acum, este o crestere usoara a procentului celor care au reusit in cea de-a doua sesiune a bacalaureatului si nu s-au inregistrat situatii speciale. (...) Procentul este putin mai mare fata de cel de anul trecut din aceeasi sesiune”, a declarat ministrul Educatiei, prezent la Conferinta Internationala "Micro- to Nano-Photonics IV - ROMOPTO 2015”, de la Bucuresti, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Cimpeanu a mai spus ca 144 de elevi au fost eliminati din examen pentru frauda si tentativa de frauda, precizand ca acestora ”li se vor adauga si cei care vor fi eliminati ulterior derularii examenelor, pe baza constatarilor din diverse perspective”. El a precizat ca, la nivel national, ar putea fi vorba doar despre trei cazuri de elevi care vor fi eliminati ulterior derularii examenelor.

Potrivit ministrului Educatei, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 55.000 de elevi, iar procentul mediu de prezentare a fost de circa 80% din elevii inscrisi.

Prima afisare a rezultatelor este programata marti, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16:00 - 20:00. Contestatiile vor fi solutionate in zilele de 2 si 3 septembrie, in timp ce rezultatele finale vor fi facute publice vineri, 4 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a inceput in 17 august, cu probele orale si de competente, care s-au incheiat in 21 august. La aceste probe, candidatii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.