Social 31 August 2015 13:01
Presedintele Klaus Iohannis spune ca deschiderea Festivalului International "George Enescu" ”reprezinta un nou prilej pentru Romania de a-si promova cultura si spiritul”, adaugand ca romanii trebuie sa redea ”culturii si educatiei deopotriva locul care li se cuvine intr-o societate puternica”.

”Deschiderea de ieri seara a Festivalului International «George Enescu», aflat la editia a XXII-a, reprezinta un nou prilej pentru Romania de a-si promova cultura si spiritul, gratie marelui nostru compozitor. Sunt convins ca, timp de trei saptamani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la Bucuresti va reuni mii de iubitori de muzica clasica, de acasa si din intreaga lume. Trebuie sa redam culturii, si educatiei deopotriva, locul care li se cuvine intr-o societate puternica”, scrie seful statului pe pagina sa de Facebook.

Mesajul, care a adunat mii de like-uri si zeci de comentarii, este insotit de trei fotografii in care presedintele apare alaturi de sotia sa, Carmen Iohannis.

Festivalul International "George Enescu" a inceput, duminica seara, la Sala Palatului din Bucuresti, la gala de deschidere participand presedintele Klaus Iohannis, care a venit impreuna cu sotia sa, aceasta purtand o rochie lunga, de culoare turcoaz.

Seful statului si sotia sa au ajuns la Sala Palatului cu cateva momente inainte de inceperea concertului de deschidere a festivalului. La sosirea presedintelui, in fata Salii Palatului au fost prezente cateva persoane care au huiduit.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu" s-a deschis cu "Rapsodia Romana Nr. 1", de George Enescu, in interpretarea Orchestrei Romane de Tineret, formata din cei mai valorosi tineri muzicieni din Romania, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit in intreaga lume pentru repertoriul transcultural, scrie MEDIAFAX.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu" are loc intre 30 august si 20 septembrie, la Bucuresti si in alte orase din tara, la 134 de ani de la nasterea marelui compozitor roman si 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrari de George Enescu in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.