Social 30 August 2015 13:51
Alti doi cetateni romani au fost retinuti in Ungaria pentru trafic de persoane, unul in judetul Csongrad si celalalt in judetul Gyor-Moson-Sopron, potrivit unor comunicate postate duminica pe site-ul politiei ungare.

Conform politiei din Gyor-Moson-Sopron, un sofer roman in varsta de 29 de ani a fost retinut sambata, dupa ce in autovehiculul sau au fost descoperiti sase cetateni sirieni, care nu detineau documentele necesare trecerii frontierei din Ungaria si Austria. Prin urmare, romanul este cercetat de autoritatile ungare pentru trafic de persoane.

Potrivit politiei din judetul Csongrad, un alt roman a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, in timp ce conducea o camioneta marca Ford pe autostrada M5, in care erau inghesuiti 41 de imigranti clandestini. Romanul va fi de asemenea cercetat pentru trafic de persoane.

Mai multi cetateni romani au fost retinuti pentru trafic de persoane in Ungaria si Austria in ultimele zile, in contextul valului de imigranti cu care se confrunta Europa. Ministerul roman al Afacerilor Externe anuntase vineri ca 18 cetateni romani sunt retinuti si cercetati pentru trafic de persoane in Ungaria, in patru cazuri diferite, 16 dintre acestia aflandu-se in arestul politiei din Budapesta. Sambata, MAE a confirmat ca alti patru romani au fost retinuti de politia ungara in regiunea Csongrad, fiind suspectati de trafic de persoane.

De asemenea, sambata seara, MAE a anuntat ca autoritatile austriece au confirmat retinerea a doi cetateni romani, soferi ai unor camioane in care se aflau mai multe persoane, in localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.